Ana Sayfa Haberler Merhaba iOS 7!

Merhaba iOS 7!

49

WWDC ile başlayan heyecan bugün itibariyle sona eriyor: iOS 7 Türkiye saati ile tahminen 20:00 gibi yayınlanmış olacak. Fakat iOS 7’ye geçmeden önce bu yazıdaki bazı bilgilere göz atmanız faydalı olabilir. iOS 7’ye geçiş yapmadan önce yapmamız gereken hazırlıklar, iOS 7’de yeni neler var ve yükleme nasıl yapılacak gibi pek çok detay için aşağıya göz atabilirsiniz.

Sihirli elma ios 7 cikti 1

iOS 7 Yayınlandı

iOS 7 geldi, hoş geldi. Ancak bakalım siz beğenecek misiniz? 🙂 iOS 7’yi yüklemeden önce, kardeş blogumuz iPhone Türkiye’nin paylaştığı aşağıdaki yazılara mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Canlı Yayın:

Ayrıca 19:15 gibi Sihirli Elma ve iPhone Türkiye olarak ortak bir radyo yayını ile iOS 7 hakkında sohbet edecek, sık sorulan ve sizlerden gelen sorulara yanıt vermeye çalışacağız. 19:15’te hemen bu satırın altında canlı yayını bulabileceksiniz. 🙂

 

 

Sihirli elma ios 7 cikti 2

iOS 7 Hakkında:

Sihirli elma ios 7 cikti 3

iOS 7 ile test sürüşü:

Peki ya OS X 10.9 Mavericks ne zaman çıkıyor?

iOS 7’nin ardından artık gözler Mavericks’e çevrildi. 🙂 Yine ilk defa WWDC’de tanıtılmış olan Mavericks ile ilgili detaylı bilgiye muhtemelen bir sonraki Apple etkinliğinde ulaşacağız.

Sihirli elma os x mavericks 1

Ekim ortası gibi planlanması beklenen (geçtiğimiz sene 23 Ekim’di) bu etkinlikte Mavericks’e ek olarak yeni MacBook Pro’ların, iPad ve iPad mini’nin de tanıtılması bekleniyor.

Bu etkinliğin tarihi netleştiğinde biz de sizlerle bu etkinliği yine canlı olarak paylaşacağız… 🙂

Sihirli elma os x mavericks 2

Mavericks’le ilgili detaylar için aşağıdaki yazılara göz atabilirsiniz:

Her zaman Sihirli Elma’da paylaştığımız gibi, lütfen yedeğinizi almayı unutmayın… 🙂 

Sihirli elma os x mavericks 3

iOS 7’yi yüklediniz mi? İlk yorumlarınızı ve kullandığınız cihazınızı bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz…

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


49 Yorumlar

  1. iyi yayınlar:) macbook’umda appstore güncelleme yok diyor, itunes ise bu sürüm (11.0.5) en son sürümdür diyor 11.1’i yükleyemiyorum şimdilik. bekleyeyim mi siteden indireyim mi?

  2. iOS 6.1.2 ‘yi jailbreak’li kullandığım için biz JB’li iPhone kullanıcıları mecburen iOS 7 için Jailbreak’i bekleyeceğiz mecburen. Acaba evasi0n iOS 7 için JB’yi ne zaman yayınlar ? Ben son iPhone lansmanında sürpriz olarak beklediğim yeni OS X, şimdi Ekim ayını bekle dur …

    Neyse gari 🙂

  3. İyi yayınlar. UDID Kayıdı olmadan geçtiğimiz ios7 beta 6’dan birazdan gelecek olan genel sürüme geçebilir miyiz? Yoksa downgrade yapıp öyle mi geçmek gerekecek.

  4. Evet. Sonunda geldi.. Geldi ama malesef itunes da görünmüyor ve iphone üzerinden 3. denemem şu anda. İndirme hatası veriyor. Acaba bunu direk indirebileceğimiz bir linkiniz varmıdır.
    Teşekkürler

  5. ios7 güncellemesi telefonuma geldi fakat itunesu da güncellememe ramen kablolu şekilde güncelleyemiyorum update gözükmuyo ne zaman itunesdan güncelleyebilirim ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

  6. 3. Saatin sonunda yükleyebildim. İlk izlenimim çok olumlu. Özellikle kapalı ekranda hesap makinası, sayaç, bt aç/kapa vb güzel olmuş. Bildirim merkezi ve spootlight’da anlam kazanmış. Airdrop’u mac’im ile paylaştıramadım. Ben beceremedim diye umuyorum aksi taktirde mac-iphone dosya transferi olmaması ciddi hayal kırıklığı olacak

    • Ne yazık ki iOS 7’deki en büyük hayal kırıklığı bu olsa gerek… iOS 7 ve Mac üzerindeki AirDrop uyumlu değil. Yani birbirleri arasında dosya transferi yapamıyorlar.

      • Airdrop un iOS 7 ve Mac le uyumlu olmadığını şu an öğrendim ve gerçekten hayal kırıklığı. Apple’ın bunu düşünmemiş olması ama imkansız. En azından düşündüklerini umuyorum ve bazı sebeplerden dolayı şu an kullanamadığımızı düşünmek istiyorum. En yakın zaman da bu özelliği bütün Apple ailesinde sorunsuzca kullanabiliriz inşallah demek istiyorum.

  7. Az once biraz riske girerek ipad 2’ye kurdum Goktug Bey, hatta mesajimi da ipadden yaziyorum. Oldukca hosuma gitti gorunum olarak, yalniz gecislerde ve tus kilidi acilmasinda hafif kasilmalar yasanabiliyor. Bir de uygulama uyarilari (okunmamis mail sayisi gibi) cok koyu bir kirmizi olmus, alistigimiz beyaz cerceve de olmayinca hafif gozumu tirmaliyor. Simdilik bunlar disinda gayet memnunum.

  8. Selamlar Göktuğ bey. Bu sefer ne yazık ki dışarıda olduğumdan yayınınızı kaçırdım bundan duyduğum üzüntüyü öncelikle belirtmek isterim. Sohbetleriniz çünkü sanki bir arkadaş ortamında bir şeyleri tartışır, konuşur gibi olduğundan çok güzel geçiyordu benim için. Ama asıl size iki şey sormak ve danışmak istiyorum.

    Hali hazırda iki tane iphone’um var 4s ve 5 olmak üzere. 5’te UDID kaydı olduğundan iOS7 nin beta sürümünün çıktığı ilk günden beri kullanıyorum ve GM sürümünü de geçen hafta yükledim. Dün iTunes’a bağladığımda ama sürümünüz günceldir diyor. Sizin iOS 7 ye beta dan sonra geçecekler de restore edip geçmelerinde fayda var dediğinizi hatırlıyorum. Hala aynı fikirde misiniz?

    Diğer konu ise Windows’tan iPhone 4s i güncellemeye kalktığımda hiç bir şekilde iOS 7 ye geçemedim. Ya 1344 hatası aldım ki onu tinyumbrealla ile aştım ya da 11 hatası aldım ki internetten bunu araştırdığımda iTunes sürümüyle alakalı falan denmiş ki son sürümü Apple ın kendi sitesinden indirdim.

    Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz bu iki konuda? Benim aklıma da ilk gelen Mac’im de bir hesap açıp 4S i oradan güncellemek sorunsuzca ve öyle kullanmak.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın 🙂 İyi günler.

    • Çok teşekkürler Baran Bey, bir sonraki canlı yayında birlikte olabiliriz umarım… 🙂

      Sorularınıza hızlıca yanıt vermeye çalışayım:
      1. Evet. Restore ile geçerseniz daha iyi olacaktır.
      2. Yoğunluk sebebiyle bu hatalar olabiliyor. Ben biraz daha beklemenizi ve sonrasında yeniden denemenizi öneririm.

  9. i tunes radio nerde?? illa usa dan bir account mu açmam gerekli. i tunes match satın alsam aktif hale gelir mi? 4s de air drop yok galiba 🙁

    • iTunes radio aynen dediğiniz gibi TR account unda yok. iTunes Match alınca aktif hale gelme ve 4S te airdrop olmama konularını bilmiyorum ama hafızam beni yanıltmıyorsa sanırım 5 ve üzerinde olcak gibi bir şey hatırlıyorum.

    • iTunes Radio su an icin ne yazik ki sadece ABD’de kullaniliyo. Umarim onumuzdeki lansmandan sonra diger ulkelere de acilir. Oyle tahmin ediyorum. iTunes Match alirsaniz sadece iRadio’daki reklamlari gormezsiniz. Ama su an zaten biz iRadio’yu kullanamiyoruz.

  10. göktuğ bey merhaba,
    kullandığım iphone 4 te 2 adet kurulu mail adresim var.ios7 güncellemesi yaptım.mail adreslerimden birinde okunmamış mail olmamasına rağmen 7 tane okunmamış olduğu gösteriliyordu.ne yapsam bunu silemedim.sonra o mail adresimi kaldırıp yeniden kurdum bu seferde 10 bin küsür okunmamış var diyor.hepsini seçerek okunmuş yap diyorum fakat olmuyor.yardım edebilirseniz sevinirim

  11. İphone 4 sahibiyim İos 7 ye geçiiş yaptım. İlk başta kasmalar yaptı. Fotoğraflar programını dahi açamadım. Aradan 5 saat geçti. Kullanmaya devam ettikçe hızlandığını farkettim. Yani şuanda kasılmaların neredeyse hapsi bitti. Program geçişleri arasındaki hızda görülmeye değer. Diğer yenilikleri saymama gerek yok. Şu anda da İpad 2imin güncelleme dosyasını indiriyorum. O da güncellenince yorum yazarım.
    hareketli duvar kağıtları şu anda yok sanırım ilerki güncellemelerde gelicek. bide bir videoda izlemiştim panarom,k bir resmi duvar kağıdı yaptığımızda iphone çevrildiğinde duvar kağıdı da arka planda dönüyordu. acaba bu özellik sadece iphone 4 lerde mi yok?

  12. hocam meraba. ios 7 güncelledim. daha önceden ios la paylasıldı yapabiliyodum facebookta ama suanda yapmak icin üst sayfayı indirdiğimde öyle bi sekme göremiyorum? nasıl olcak

  13. Merhaba. Bende iphone 5 var. iOS 7 güncellemesinden sonra bazı eksiklikler ve sıkıntılar yasadım.
    1. Bildirim merkezinde hava durumu çıkmıyor.
    2. Denetim merkezinde AirDrop ve AirPlay olması gerekirken AirDrop var ama AirPlay yok.
    3. Denetim merkezindeki hesap makinasına giriş çıkışlarda ekranın sol üst köşesinde bir ışık oluşuyor. Normal uygulamasında bu olmuyor.
    Bunlar normal mi değil mi anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

  14. Merhabalar bir soru sormak istiyorum iPhone 4S kullanıyorum iOS 7 güncellemesinden sonra telefonunda geçişlerde takılmalar oluyor normalmi yoksa benim telefonundan mı kaynaklanıyor teşekkür ederim.

  15. goktug bey ,
    ben ıos 7 beta 6 yukledım. yanı 7,0 ç
    ama suanda gunclleme yapamıyorum.
    7,0,2 cıktı ancak benım ıphone 5 te hala surum 7,0 gunceldır dıyor.
    ne yapmalıyım.

  16. iPad 3 kullanıyorum ve iOS7’den fazlasıyla memnunun. Ancak çözemediğim bir konu var.
    AppStore’da bulunan güncellemeleri yaptıktan sonra bu güncellemelere ait uygulamalar/oyunlar bu sayfadan gitmiyor. Hep orada duruyor.
    Daha önce ygulama yada oyunlar update sonrası bu sayfada görünmüyordu.

    Bu nedenle bu sayfa şuan çok kalabalık duruyor.
    Acaba bu durum ile ilgili yapmam gereken birşey varmı yoksa yeni bir update mi bekleyeceğiz? Yada hep böyle mi olacak?

  17. hocam ip 5 ios 7 denetim merkezinde airplay yok acaba neden?
    belki bir apple tv ile etkinleştirmek yada wifi de görmesimi gerekiyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz