Ana Sayfa Apple Intel, Apple Silicon’a geçiş sürecinde desteğini sürdürecek

Intel, Apple Silicon’a geçiş sürecinde desteğini sürdürecek

0

Apple’ın WWDC20 etkinliğinde duyurduğu Apple Silicon‘a geçiş süreciyle ilgili olarak Intel tarafından konuyla ilgili açıklamalar geldi.

Intel ve Apple arasında Apple Silicon’a geçiş sürecinde iş birliği devam edecek

Apple’ın WWDC20’de iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7, tvsOS 14 ve macOS Big Sur 11.0 işletim sistemlerinin tanıtmasının ardından Apple CEO’su Tim Cook’un Mac bilgisayarlar için Apple Silicon işlemcilere geçişini açıkladı. 14 yıllık iş birliğinin sona ereceğinin açıklanmasının ardından gözler Intel tarafına çevirilmişti. Intel tarafından konu hakkında beklenenin dışında bir açıklama geldi.

Apple’ın çeşitli iş alanlarında müşterileri olduklarını ve destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Intel sözcüsü; “Intel, en gelişmiş PC deneyimlerini ve bilgisayarları yeniden tanımlayan çok teknoloji seçenekleri sunmaya odaklanmayı sürdürüyor. Intel destekli bilgisayarların küresel müşterilere en çok değer verdikleri alanlarda en iyi deneyimi sunmasının yanı sıra bugün ve gelecekte geliştiriciler için en açık platform sağladığına inanıyoruz” dedi.

Tim Cook da WWDC20 sunumunun sonunda Intel ile ilişkilerinin hemen bitmeyeceğini belirtmişti. Cook, Apple Silicon işlemcili ilk Mac modelinin yıl sonuna doğru duyuracaklarını ve geçiş sürecinin iki yıl içinde tamamlanacağını açıklamıştı. Ayrıca, yeni Intel tabanlı Mac’lerin bulunduğunun da altını çizdi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz