Ana Sayfa Apple101 Apple Watch ekranındaki kırmızı nokta ne anlama geliyor?

Apple Watch ekranındaki kırmızı nokta ne anlama geliyor?

4

Yeni bir konu olmasa da, Apple Watch kullananların sayısı arttıkça daha sık karşıma çıkan bir soru olduğu için bununla ilgili bir yazı paylaşmak istedim. Apple Watch ekranında bazen değişik semboller görünebiliyor. Her kadranda görünen ortak birkaç ikondan biri olan kırmızı noktanın ise anlamı aslında oldukça tanıdık. 🙂


Kırmızı Nokta

iPhone’dan da hatırlayacağımız gibi, uygulama ikonlarının üzerlerinde beliren kırmızı nokta okunmamış bir bildirim olduğunu ifade ediyor. Yani eğer Watch kadranında kırmızı bir nokta görüyorsak, gözümüzden kaçan bir bildiğim var demektir.


Bu bildirim veya bildirimlere göz atmak için parmağımızı ekranın en üst kısmından aşağı doğru sürüklememiz yeterli. Tüm bildirimleri temizlemek ve kırmızı noktadan kurtulup rahata ermek içinse bildirim ekranındayken ekrana hafifçe bastırıp Tümünü Sil butonuna dokunmamız gerekiyor.


Hazır Watch kadranındaki ikonlardan bahsetmişken, diğer birkaç tanesine de hızlıca değinmeden geçmek istemedim.

Üzeri çizili iPhone: iPhone ile bağlantı kesilmiş veya kopmuş. iPhone’un Bluetooth’u kapalı, veya iPhone Watch’a çok uzak kalmış olabilir.


Şimşek: Watch şarj oluyor.


Kilit: Watch kilidi aktif. Ekrana dokunup şifreyi yazarak ya da iPhone’u Touch ID kullanarak açarak kilidi de açabiliyoruz.


Maskeler: Sinema Modu aktif. Sinema modu ile ilgili detaylı bilgi için şuraya göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. Yeşil bulut süper bişey gerçekten. Geçen telefonu evde unutmuşum. Her zaman gittiğim kafede kahve içiyorum. Tüh dedim eve döneyim. Bir baktım mesaj falan geliyor. Nasıl yani dedim? Süper bişeymiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz