Ana Sayfa iPhone Face ID maske ile kandırıldı

Face ID maske ile kandırıldı

2

Apple’ın kandırılamaz dediği Face ID maske yardımı ile kandırıldı. Face ID, iPhone X sahiplerinin canını sıkacak gibi görünüyor.

Apple, iPhone X lansmanında TrueDepth kamera teknolojisinden yararlanarak Face ID sistemini geliştirdiklerini açıklamıştı. Bu açıklamalarda; Touch ID’ye göre yanılma payı çok düşük olan Face ID‘nin, 3D maskeler ile kandırılamayacağının altı çizilmişti. Ancak Apple’ın bu tezi çok kısa süre içerisinde çürütüldü.

3 Kasım‘da dünya genelinde satışa sunulan iPhone X, çeşitli testlere tabi tutuldu. Bu testler genellikle Face ID odaklı olmuştu. İkizleri ayırt edemeyen bu sistem, güvenlik sorunlarının yaşanacağının sinyallerini vermişti. Şimdi ise Face ID’nin maske ile kandırıldığı açıklandı.

Face ID maske ile kandırılıyor

Güvenlik firması Bkav araştırmacıları tarafından hazırlanan maske ile iPhone X‘in yüz okuma sistemi kandırıldı ve iPhone X’in kilidi açıldı. Ancak bu yöntem iPhone X sahipleri için güvenlik tehdidi içermiyor. Bkav, bu maskeyi oluşturmak için; el ile yapılmış deri, 3D yazıcı ile basılmış parçalar ve iki boyutlu görünlerden oluşan parçalar ile bu maskeyi oluşturduklarını ve bunun maliyetinin 150 dolar olduğunu söylüyor.

Son kullanıcı için güvenlik tehdidi oluşturmayan bu yöntemin, ilerleyen günlerde geliştirilip daha kısa sürede, daha az parça ve daha az maliyet ile oluşturulup oluşturulmayacağı bilinmiyor. Ancak eğer iPhone X sahibiyseniz bu hackleme yönteminden korkmanız için bir sebep bulunmuyor. Çünkü bu maskenin oluşturulması için yüz hatlarınıza ve derinize ihtiyaç olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Burada dikkatlerden kaçan bir nokta var ki o da birden fazla yüzü tanımlamaya izin vermesi… Bu bilgiden sonra video da adamın Kendi yüzünün tanıtmasıyla beraber 3d maskenin de ayrıca yüz tanımlamaya girip girmediği bilgisini bilmiyoruz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz