Ana Sayfa Haberler Apple TV oyunlara yönelik geliştirmeler alacak

Apple TV oyunlara yönelik geliştirmeler alacak

0

Patently Apple’ın haberine göre geçtiğimiz hafta Apple TV ticari markası oyunla ilgili birtakım şartlar kapsamında güncellendi.

Site tarafından ‘ciddiye alınması gereken önemli bir güncelleme’ olarak duyuran haber yeni marka dosyalarının “International Class 28” kapsamında yapıldığını söylüyor ki bu sınıfın video oyunlarını kapsayan bir sınıf olduğunu belirtmekte fayda var. Özellikle bu kategorinin yasal açıklamasında bulunan “elektronik oyunlar için harici bir ekranda veya monitörde kullanmak üzere uyarlanmış cihazlar” kısmı dikkat çekiyor.

Yani Apple bu kapsamda Apple TV için yeni bir oyun kumandası geliştirme peşinde olabilir. Bu marka güncellemesinin ‘yeni nesil oyun teknolojileri için sunu arazide kullanılan gürültü haritalarıyla’ ilgili patent başvursundan hemen iki ay sonra gelmesi de Apple’ın son zamanlarda oyun cephesine eğildiğini gösteriyor.

Apple TV güzel bir kumandayla iyi bir oyun konsolu olma potansiyeline sahip, ancak Apple’ın bunu doğrudan Xbox ve PlayStation‘a karşı rakip olarak konumlandırması pek olası görünmüyor; zira App Store içerikleriyle hardcore bir oyuncu ne kadar tatmin olur orası şüpheli.

Apple TV hali hazırda Steelseries’in Nimbus gibi oyun kumandalarıyla da bir oyun makinesine dönüşebiliyor, ancak bu gelişmeyi yorumlayacak olursak Apple kendi oyun kumandasını üretecek gibi görünüyor.

Tabi elimizde yeterince detay ya da resmi bir açıklama olmadığı için ilerleyen zamanlarda tahminlerimizden daha farklı bir ürünle de karşı karşıya kalabiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz