Ana Sayfa İpuçları iWork uygulamalarına ücretsiz olarak nasıl sahip olurum?

iWork uygulamalarına ücretsiz olarak nasıl sahip olurum?

76

iWork paketi içerisinde yer alan uygulamalar 22 Ekim’den sonra yeni bir Mac satın alanlara ücretsiz oldu. Ancak Apple bir hoşluk daha yapıyor ve Ekim başından beri yeni bir Mac satın almış herkesi bu uygulamaya dahil ediyor! 🙂 Eğer siz de yeni bir Mac sahibiyseniz iWork paketini nasıl ücretsiz olarak alacağınızı öğrenmek için bu yazıya göz atabilirsiniz.

Sihirli elma iwork ilife

Apple önce iPhone 5s lansmanında iOS sahipleri için iWork paketini ücretsiz hale getirdi. Ancak tüm iOS 7 kullanıcılarına değil, 1 Eylül’den sonra yeni bir iPhone alanlara (iPhone 4s / 5 / 5c / 5s) bu uygulamalar ücretsiz hale gelmişti.

Sihirli elma iwork ucretsiz 2 ios

Benzer bir durum geçtiğimiz haftaki lansmandan sonra Mac kullanıcılar için de geçerli oldu. Artık 1 Ekim’den itibaren yeni bir Mac alan herkes iWork ve iLife paketlerine ÜCRETSİZ olarak sahip olabilecek! 🙂

Sihirli elma iwork ucretsiz 3 mac

iWork artık ücretsiz mi? Herkes indirebiliyor mu?

Evet, iWork artık ücretsiz. Hayır, artık herkes indiremiyor, sadece 1 Ekim 2013’ten sonra yeni Mac satın alanlar ücretsiz olarak indirebiliyor.

Ancak yine de siz yazının sonundaki GÜNCELLEME kısmına bir göz atın, belki size yardımcı olacak bir şeyler bulabilirsiniz… 🙂

Sihirli elma iwork ucretsiz 4

Eğer 1 Ekim’den önce bir Mac almışsak, bu uygulamalar bizim için hala ücretli ne yazık ki. (Her biri 35,99 TL)

Sihirli elma iwork ucretsiz 5

Yeni bir Mac aldım, iWork uygulamalarını nasıl ücretsiz olarak indireceğim?

Apple bu işlemi oldukça kolay hale getirmiş. iWork’e ücretsiz olarak sahip olmak için öncelikle Mavericks kullanıyor olmamız gerekiyor. Eğer Mavericks’i henüz yüklemediyseniz aşağıdaki butona tıklayarak Mavericks’i indirebilir, ve “Mac101: Mavericks nasıl yüklenir?” yazısındaki şekilde adım adım yükleyebilirsiniz.

Sihirli elma available on the mac app store 300px

Mavericks’i yükledikten sonra, Apple’ın bu konu için hazırladığı şu sayfayı ziyaret ediyoruz: https://uptodate.apple.com/welcome

Karşımıza çıkan ekranda “Europe”u seçiyoruz.

Sihirli elma iwork ucretsiz 6

Ve aşağıda listelenen ülkeler içerisinden Türkiye’yi seçiyoruz.

Sihirli elma iwork ucretsiz 7

Karşımıza şu sayfanın gelmesi gerekiyor:

Sihirli elma iwork ucretsiz 8

Apple bizden önce Mac App Store’u kontrol etmemizi, eğer orada iWork uygulamalarını indirmek için gerekli bağlantıları bulamazsak yeniden bu sayfaya gelip, aşağıdaki bağlantıya tıklamamızı istiyor.

Sihirli elma iwork ucretsiz 9

Eğer büyük  Mac App Store’da iWork uygulamaları olan Keynote, Numbers ve Pages’ı görüyor ve tıkladığımızda ücretsiz olarak indirebiliyorsak her şey harika. 🙂

Eğer Mac App Store’da bu uygulamaları göremiyorsak az önceki sayfaya yeniden dönerek aşağıdaki mavi yazıya tıklıyoruz.

Apple kimliğimizi yazarak ilerliyoruz.

Sihirli elma iwork ucretsiz 10

Kendimiz ya da kurumumuz adına işlemi yaptığımızı seçip ilerliyoruz.

Sihirli elma iwork ucretsiz 11

Mac’imizin seri numarasını ve satın aldığımız tarihi seçiyoruz.

Sihirli elma iwork ucretsiz 12

Ve sonrasında ise Apple bizden satın aldığımızı gösteren fatura/fiş vb. isteyebiliyor.

Tüm gönderdiğimiz bilgiler doğruysa, Apple 24 saat içerisinde bize iWork uygulamalarını Mac App Store’dan ücretsiz olarak indirebilmemiz için gereken kodları gönderiyor.

Elime ulaşan kodları nasıl kullanacağım?

Ben bu programdan faydalanamadığım için birebir deneyimleme şansım yok ne yazık ki. Ancak buradaki sürecin, geçtiğimiz sene paylaştığım “Yakın zamanda Mac alanlar için: Mountain Lion’ı ücretsiz olarak yüklemek” yazısındakiyle benzer olacağını tahmin ediyorum.

Sihirli elma iwork ucretsiz 13

Merak ediyorsanız, ya da elinize ulaşan kodları nasıl kullanacağınızı bilemiyorsanız “Yakın zamanda Mac alanlar için: Mountain Lion’ı ücretsiz olarak yüklemek” yazısına göz atabilirsiniz.

Bu işlemi yapmak için ne kadar zamanım var?

  • Eğer 22 Ekim 2013’ten sonra yeni bir Mac aldıysak bu işlemleri satın aldığımız tarihten sonraki 30 gün içerisinde yapmamız gerekiyor.
  • Eğer 1 Ekim ve 21 Ekim 2013 arasında yeni bir Mac satın aldıysak, 21 Kasım 2013’e kadar zamanımız var.

Bu tarihleri aştığımız durumda iWork paketi artık bizim için de ücretli hale geliyor. Detaylı bilgi için Apple’ın bu programla ilgili “Up-To-Date Program for Pages, Numbers and Keynote” sayfasına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma iwork ucretsiz 14

 

Geçtiğimiz haftaki etkinlikte o kadar çok şey açıklandı ki, Apple’ın hızına yazılarla yetişmek gerçekten zorlaştı kendi adıma. 🙂 Ancak elimden geldiği kadar hızlı davranıp, her zaman olduğu gibi doğru ve kaliteli bir şekilde Sihirli Elma’da yeni yazıları paylaşmaya çalışacağım.

Bu sürede biraz geç kalırsam, ya da biraz fazla yazı ile sizleri yorarsam şimdiden kusuruma bakmayın lütfen…

GÜNCELLEME:

Çok soru geldiği için ekleme gereği duydum. Eğer iWork uygulamalarının deneme sürümlerine, eski sürümlerine veya illegal olarak yüklediğiniz sürümlerine sahipseniz bile Mavericks’e geçtiğiniz zaman bu uygulamaları satın almış gibi en yeni sürümlerine otomatik olarak güncelleyebiliyorsunuz. 🙂

Apple bu durumu bilmesine rağmen bunu engellemek için bir efor sarfetmiyor. Ve ücretsiz olarak iWork uygulamalarına sahip olabiliyorsunuz. Bunlar Apple kimliğinize eklendiği için de bir daha satın almanız gerekmiyor. 🙂

Neden böyle bir durum oldu?

Mavericks ile birlikte, Apple uygulamaların eski sürümlerini ve bunların güncellemeleriyle ilgili bazı değişikliklere gitti. Bu uygulamaları ve güncellemeleri kendi web sayfasından kaldırdı. Bu uygulamaları ve güncellemelerini ayrı ayrı tutmak yerine, Apple eski sürümlerle ilgili her şeyi değiştirmiş oldu.

Böylece Mavericks artık sistemde eski (legacy) bir Apple uygulaması gördüğü zaman, bunun güncellemelerini bulmak yerine, bu uygulamayı Apple kimliğimize işliyor, ve ardından en güncel halini Mac App Store’dan indirmemize izin veriyor. 🙂 Sanki satın almışız gibi.

Bu şekilde Apple bu uygulamaların yönetimini kendi adına oldukça kolaylaştırıyor ve zaman, efor ve bant genişliği kazanmış oluyor. 

Apple’ın bu konuda -uygulamalar da kendisinin olduğu için- kullanıcıları engellemek için attığı ciddi bir adım yok. Dolayısıyla Apple’ın kendi web sayfasından olmasa da, farklı kaynaklardan iWork uygulamalarının deneme (trial) sürümlerini indirirseniz, Mavericks ile birlikte bu uygulamalara ücretsiz olarak sahip olabileceksiniz.

Benden bu kadar… 🙂

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


76 Yorumlar

  1. iWork Trial kullanıcıları da, ücretsiz olarak Full sürüme upgrade edebiliyor. Ben 2 gün önce bir forumda görüp denedim ve oldu, şuanda devam ediyor mu bilmiyorum. Bu bir bug mı yoksa Apple’ın bir güzelliğimiy di onuda bilmiyorum. Yazınızı görünce bu bilgiyi paylaşmak istedim.

    Kolay Gelsin.

  2. Ben Macimi eylül ayında aldım ve aktive etiim. Biraz önce bildirim geldi iwork paketini indirebilirsiniz diye ve ücretsiz yazıyor. Acaba deneme sürümü falan olabilir mi? pages 290 mb. numbers 190 mb. keynote ise 444 mb. bunlar tam sürüm müdür?(Mac App Storedan indiriyorum.)

  3. Benim bahsettiğim konu, Göktuğ Beyin bahsettiği kampanyaya dahil olmayan daha önceden Mac’lerini alanlar için geçerli. (Ben Mid 2009 MacBook Pro Kullanıyorum)

    iWork 2009 Trial’ı temin edip, yükledikten sonra. Appstore üzerinden ücretsiz olarak en güncel versiyonlara geçebiliyorsunuz.

    • benim macim de kampanyaya dahil değil(early 2013 retina macbook pro) maci eylül ayında aldım ve yine eylül ayında aktive ettim. iwork paketinin de eski yada trial sürümlerini yükleMEdiğim halde ücretsiz olarak indirdim. yazıda da bahsedildiği üzere 35.99’ar lira olması gerekiyor ama nedense ücretsiz indirdim. bunun sebebini merak etmiştim. bu arada bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için teşekkürler.

      • Ozaman Apple kampanyasını baya bi geniş tutmuş, Bug olma ihtimali biraz düşük çünkü ben 2 gün önce yükledim. Eğer öyle olsaydı çoktan sorunu çözerlerdi.

        Bu arada bir başka güzel haber, Apple Id’nize işlendiği için sistemden silseniz bile tekrar yüklemeye kalktığınızda daha önce almışsınız diyip indiriyor.

        Ben yükledikten sonra sildim ve tekrar yüklemeye çalıştım. 10 küsür lira yazıyordu ilk baştan ama fiyata tıklayıp şifremi yazıp devam ettiğimde indirmeye başladı.

      • Benimki de alakasiz bir soru olacak, early 2013 rMBP 15″ kullaniyorum. Pil omru % kac parlaklikta nasil gidiyor? Bende ML’de de Mavericks’te de cok dusuk. Full parlaklikta internetten video izledim 50 dk.da %26 dustu ornegin %100’den.

  4. Merhaba Gokyug Bey

    Eylül ayının ilk haftasında App Store den OS X Server satın aldım, Mavericks yükledikten sora OS X Server Mavericks’te çalışmıyor. Yeni Sürümünü indirmem için tekrar ücrete tabi olduğumu gördüm bununla ilgili nereye başvurmam gerekiye saygılarımla

  5. pages ve numbersı 1.5 sene önce satın alarak büyük enayilik etmişim.deneme sürümlerini veya illegal kopyaları indirenler ödüllendirildi!!!
    kullanım olarak word ve exelin yanına bile yaklaşamaz ayrıca.

  6. Göktuğ bey, sorum biraz saçmamı bilmiyorum ama mavericks beni hayal kırıklığına uğrattı, Klasöre tutup bir şey taşıyamıyorum, önceki versiyonda çok iyidi bunda neyi yanlış yapıyorum yoksa bu özelik kaldırıldımı eğer öyleyse çok kötü olmuş..

  7. Bende de iwork ün trail versiyonundan serial numarasıyla sahip olduğum eski sürümü var yeni versiyona nasıl geçebilirim biri ayrınıtılı bir şekilde yardım edebilir mi

  8. korkarım ki artık olmuyor. trial buldum. indirdim kurdum ama hala appstore de fiyat ödeyerek alma seceneği var. guncelleme şeklinde değil.

  9. Göktuğ bey teşekkür ederim yine faydalı paylaşımlara devam ediyorsunuz. Çok işe yaradı bu bilgiler.

  10. Göktuğ Bey,
    Bizim gibi acemiler anlamıyor neden açıkça yazmıyorsunuz? İllegal sürümler var nasıl güncelleriz. Daha önceki süper yardımlarınıza teşekkürler bu arada…

    • aşağıda benim yorumumda nasıl yapılacağını yazdım. yorumumu beğenin üstlere taşınsın herkes faydalansın. saygılar.

  11. Göktuğ Bey,
    iwork programlarını Ücretsiz indirme işini üstü kapalı anlattınız sayenizde hepsini paralı indirdim. Sağolun…

  12. iwork tümü (pages,numbers,keynote) : http://www.putlocker.com/file/32A357BC22A3EB5F

    yaklaşık 1 gb boyutunda. indirdiğiniz dosyayı yüklemeden güvenlik ayarlarınızı yabancı-bilinmeyen uygulamaları yükle olarak değiştirin. indirdiğiniz dosyayı açın ihtiyacınız olan iwork uygulamasını (pages,keynote,numbers) uygulamalar klasörüne taşıyın ve açın. daha sonra sistem dilini ingilizceye çevirin, macbook’u yeniden başlatın. mac appstore’da uygulamalarınız yüklenmiş olarak gözükecek, appstore üzerinden uygulamalarınınızın güncellemesini yapın. güle güle kullanın 🙂
    – başka alternatif var mı bilmiyorum-
    EDİT: illegal ve korsan yüklemeler etik değil ama apple’nın müşterilerinin arasında yaptığı çifte standart ve ayrımcılıkta hiç etik değil. karar sizin.

  13. ben yeni aldim imec 20 ekim tarihli cihazin faturalarini gonderdim apple iki gun sora bana kodlari gonderdi cok zorbi islem deyil size hediye karti gibi numara gonderiyolar tikliyorsunuz hemen indirmeye basliyo.

  14. alimzm adlı kullanıcıya teşekkür ederim. Hepsini adım adım yaptım. Kesinlikle çalışıyor. Macinizi ingilizceye çevirmezseniz güncellemeler gözükmüyor. Güncelleyince Türkçeye çevirirseniz de bir sorun olmuyor.

  15. Geçtiğimiz ay paraya kıyıp ME294TU/A modelini aldım. Sayfa da istenen her şeyi gönderdim fakat isteği göndereli neredeyse 3 hafta olmasına rağmen hala inceleme de. Apple diyor ki bizi uğraştırmak yerine git torrent kullan.

  16. Artık iwork vb. için güncelleme çalışmıyor(apple id tırı vırı). Apple bu işlere kafa yoracağına işlemci ve grafik mimarisine kafa yorsun. Steam’den aldığım en berbat grafiğe sahip oyunu bile açınca makina ısınıyor. Sözüm ona bu mac pro Apple’ın en iyisi. Aynı fiyata Asus yada MSI’ın son model makinasını alabilirdim. Bu gidişle Apple çok değil 1 sene içinde 2. sınıf bir diz üstü olacak. Herşey para. Ama söz konusu güvenlik olunca güvenilir bir işletim sistemi olmaktan çıktı. Şuan 3 trojandan 1’i mac için yazılıyor. En az 10 tane RAT, keylogger trojan var. En güncel mac yüklü makina da dahi tıkır tıkır çalışıyor. Siz çalışmalarınıza devam ederken ekranın üzerinden biri sizi izliyor, dosyalarınızı görüyor, canlı olarak masaüstünüzü seyrediyor. Tarayıcıdan bir javascript kodu ile bilgisayarı korsanlara emanet ediyoruz. Apple bu işlere kafa yorsun. 5 yıl öncesine kadardı söz konusu güvenlik. Bu da Apple’ın başarısı değil kullanıcı sayısı az olduğu için hackerların potansiyel ilgi alanına girmiyordu. Gerçek başarı işte bu yazı da hakikaten ne başarı ama…

  17. O kadar yorum okudum ama göremedim İwork ve diğerlerini mac te ücretsiz kullananlar için ios sürümleri neden ücretsiz olmuyor ?

    Hani tek ödeme ile hem mac hemde ios mağazada geçerli olacaktı yada ben mi yanlış biliyorum 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz