Ana Sayfa iOS iOS 12: USB Aksesuarları için Kısıtlı Mod Nasıl Etkinleştirilir veya Kapatılır?

iOS 12: USB Aksesuarları için Kısıtlı Mod Nasıl Etkinleştirilir veya Kapatılır?

0

iOS 12, iPhone ve iPad’inizin yasa uygulayıcılar tarafından kullanılan belirli bir korsanlık tekniğine ve iOS cihazına erişim elde etmek için potansiyel olarak zararlı olabilecek diğer araçlara karşı korumak üzere tasarlanmış “USB Aksesuarları” için kısıtlı moda sahip.

Bir iPhone’a izinsiz erişim sağlamak ve verilerini indirmek için geliştirilmiş özel araçlar vardır. Bu araçlar lightning bağlantısı ile cihazınıza bağlanır ve iPhone’un parolasını kırarak verilere erişim sağlar. Apple, iOS 12 ile iOS cihazınızın kilidi açıldıktan sonra bir saatten uzun bir süre geçtiyse lightning bağlantı noktasına veri erişimini devre dışı bırakarak bunu engellemeyi hedefliyor.

Kilit iPhone’lardan veri çekmek için geliştirilmiş bir araç

Bu özellik iOS 12 yüklü cihazlarda varsayılan olarak etkinleştirilmiş oluyor ancak iPhone’unuzun kilidini birkaç saatliğine açmayacağınız veya CarPlay gibi cihazlarla uzun mesafelerde kullanacaksanız bu gibi durumlarda kapatmak isteyebilirsiniz.

Bunu nasıl yapacağınızı sizin için aşağıda anlatmaya çalıştık.

iOS 12 USB Aksesuarları için Kısıtlı Mod

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın.

Adım 2: Cihazınıza bağlı olarak Face ID ve Parola veya Touch ID ve Parola olan menüye dokunun. Menüye erişim için parolanızı girin.

Adım 3: Alt tarafta yer alan USB Aksesuarları yazan seçeneği yanındaki anahtarı kontrol edin. Eğer ki anahtar yeşil yani açıksa bu USB Aksesuarları için kısıtlı modun etkin olmadığı anlamına gelir. Anahtar kapalı yani beyaz ise bu iPhone’unuz bir saatten fazla kilitli kaldıktan sonra USB aksesuarlarının bağlanmasına izin vermek için iPhone’unuzun kilidini açmanız gerektiği anlamına gelir.

Çoğu insan iPhone’u için ekstra koruma için USB Aksesuarlarının yanındaki anahtarı kapalı konumuna getirecektir ki Apple da bunu önermektedir.

Diğer iOS 12 için hazırladığımız rehber yazılarımıza aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz