Ana Sayfa iOS iOS 12: Face ID için Farklı Bir Görünüş Nasıl Ayarlanır?

iOS 12: Face ID için Farklı Bir Görünüş Nasıl Ayarlanır?

0

Apple, iOS 12 ile Face ID için Farklı Bir Görünüş Ayarla özelliğini kullanıma sunuyor. Cupertino merkezli şirket, bu özelliği iOS cihazlar için ikinci bir kişinin erişiminin önünü açmak için kullanıma sunup sunmadığını belirtmese de özellikle ilgili kısa bir açıklama sunuyor.

Apple, Face ID’nin sürekli olarak nasıl göründüğünüzü öğrendiğini ancak alternatif görünüşleri de tanıyabildiğini belirtiyor. Kısacası, iOS 12 ile gelen Face ID için farklı bir görünüş ayarlama özelliği sayesinde, normal şartlarda güneş gözlüğünüz ile yüzünüzü tanıyamayan Face ID’yi güneş gözlüğünüzle yüzünüzü tanımlayabilir, böylece güneş gözlüğünüzü kullanırken de Face ID’nin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, eşiniz veya bir arkadaşınızın kendi yüzünü kullanarak iPhone’unuza erişebilmesi için de yüzünü tanımlatabilirsiniz. Peki, Face ID için farklı bir görünüş nasıl ayarlanır?

Face ID için Farklı Bir Görünüş Nasıl Ayarlanır?

Yeni özellik, kullanıma sunulma nedeni her ne olursa olsun son derece kolay bir kuruluma sahip. Kurulum adımlarına başlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

1 Öncelikle, iPhone’unuzda Face ID için yüzünüzün tanımlı olduğundan emin olun. iPhone’unuzun kilidini açarken Face ID kullanılabiliyorsa bu adım tamam demektir. Değilse, Ayarlar > Face ID ve Parola menüsünden yüzünüzün tanımlayın.

2 Şimdi, farklı bir görünüşü ayarlamak için Ayarlar > Face ID ve Parola menüsüne gidin.

3 Parolanızı girin.

4 Farklı Bir Görünüş Ayarla seçeneğine dokunun.

5 Başlat seçeneğine dokunun ve ekrandaki talimatları takip ederek yüz tanımlama işlemini tamamlayın.

Face ID Farklı Bir Görünüş Ayarlama

Diğer iOS 12 özellikleri için hazırladığımız rehberler;


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz