Ana Sayfa Haberler iOS 12: Bildirimler Özelliği ve Yapılan Tüm Değişiklikler

iOS 12: Bildirimler Özelliği ve Yapılan Tüm Değişiklikler

0

iOS 12 Bildirimler özelliğine yakından bakıyor, bildirimler için yapılan geliştirmeleri, yeni özellikleri sizlerle paylaşıyoruz.

Apple, iOS 12‘de bildirimleri daha hızlı ve daha sezgisel olarak takip etmek ve yönetmek için geliştirilmiş yeni bildirim özelliklerini kullanıma sundu.

Genel olarak bildirimlerin çalışma şeklinde hiçbir değişiklik yapılmadı ancak yapılan geliştirmelerle bildirimleri görüntüleme, silmek, istediğiniz bildirimleri belirlemek ve anında düzenlemeler yapmak kolaylaştırıldı.

iOS 12 Bildirimler Özelliği

Gruplandırılmış Bildirimler

iPhone ve iPad sahipleri, yıllardır gruplandırılmış bildirimlerin gelmesini bekliyordu ki beklenen iOS 12 ile gerçekleşti.

Artık, aynı uygulamadan gelen birden fazla bildirim, iPhone’un Kilit Ekranı’ndaki karmaşayı azaltmak amacıyla gruplandırılıyor. Gruplandırılan bildirimleri tek tek görmek için herhangi bir bildirim grubuna dokunmanız yeterli.

iOS 12 Gruplandırılmış Bildirimler

Tüm bildirimleri tek bir dokunuşla silmek için bir bildirim grubunun yanındaki “X” simgesine dokunabilir veya bildirimi sola kaydırarak gelen seçeneklerden “Sil”e dokunabilirsiniz.

Ayarlar uygulamasından gruplandırılmış bildirimlerin davranışını değiştirebilirsiniz. Ayarlar > Bildirimler menüsüne gidin ve herhangi bir uygulamaya dokunarak “Bildirim Gruplama” seçeneklerini kontrol edin.

Bildirim Gruplama özelliği Otomatik seçeneği ile etkin ise, gruplandırma uygulamaya göre otomatik olarak yapılacaktır ancak Mesajlar uygulaması için birden çok ileti aldığınızda ya da farklı kişilerden mesaj gelirse iki farklı bildirim grubu oluşturulabilir.

Bildirimleri Anında Yönetme

iOS 12, bildirimleri Anında Yönetme özelliği ile Kilit Ekranı’ndaki sinir bozucu bir bildirimi anında yönetebilirsiniz. Bu özelliği kullanarak, bildirimleri Ayarlar uygulamasını açmadan direkt bildirim üzerinden sessize alabilir, kapatabilir veya direkt Ayarlar uygulamasında o uygulama için bildirim yönetimi menüsüne gidebilirsiniz.

iOS 12 Bildirimleri Yönetme

Sessiz bildirimler, Bildirim Merkezi’nde görünür ama Kilit Ekranı’nda ve uygulama simgesi işaretlerinde görünmez.

Aynı zamanda uygulama seçneklerine ulaşmak için bildirimi sola kaydırmak yerine 3D Touch’ı da kullanabilirsiniz. Herhangi bir bildirime veya bildirim grubuna sertçe dokunarak Anında Bildirim yönetimi menüsünü açabilirsiniz.

Kritik Uyarılar

Kritik Uyarılar, iOS 12’de önemli ve görülmesi gereken bildirimlerin görünmesi için Rahatsız Etme modu etkinken bile alınan bildirimlerdir.

iOS 12 Bildirimler Kritik Uyarılar

Bu bildirimler belirli kapsam dahilindedir. Tıbbi, sağlıkla, ev güvenliği ve kamu güvenliği ile ilgili bildirimler için kullanılabilir. Örneğin, diyabetik olan bir kişi için kan şekerinin düşük olduğunda glikoz monitörü için Kritik Uyarılar kullanılabilir olacaktır. Rahatsız Etme modu etkin olsa bile kan şekerinizin düştüğü bildirimini alacaksınız.

iOS 12 Kritik Uyarılar

Kritik Uyarılar, Rahatsız Etme ve zil sesiyle gelecek ve her zaman bir ses tonu çalacaktır. Rahatsız edici boyutta olmaması için sadece belirli acil uyarılar için Kritik Uyarılar özelliğinin kullanılabilir olacağını unutmayın.

Kritik Uyarılar özelliğini kullanacak uygulamaların App Store’da yer alması için Apple tarafından özel olarak onaylanmaları gerekiyor. Bunun için geliştiricilerin özel bir yetkilendirme başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Kullanıcılar, diğer bildirimlerden ayrı olarak her uygulama için Kritik Uyarılar özelliğini kapatabilirler.

Ekran Süresi’nde Bildirim Sayacı

Ekran Süresi, Apple’ın iOS cihazlarınızı ne zaman ve nasıl kullandığınızı izlemenize yardımcı olacak araçları sunmak için tasarladığı yeni bir özellik. Bu özelliği kullanarak, hangi uygulamanını günlük kaç bildirim gönderdiğini takip edebilirsiniz.

Bu bilgiler, belirli uygulamalar için bildirimleri açık tutmak isteyip istemediğinize karar vermenizde size yardımcı olabilir.

iOS 12 Ekran Süresi

Daha Zengin Bildirimler

iOS 12’de uygulama geliştiricileri kullanıcıların bazı girişlerini kabul edebilecekleri bildirimler oluşturabilirler. Böylece iPhone’unuzu açmanıza gerek kalmadan, Kilit Ekranı’nda bildirimi kullanarak daha fazla işlem yapabilirsiniz.

Mesela, Instagram’dan bir arkadaşınızın gönderdiği fotoğraf bildirimini kontrol ederken gönderdiği fotoğrafı direkt görüntüleyebilirsiniz.

iOS 12 Bildirimler Zengin Bildirimler

Zengin Bildirimler özelliği iOS’un önceki sürümlerinde mevcuttu ancak Apple, daha önce kısıtladığı etkileşimli dokunuşların sınırlarını kaldırdı.

Diğer iOS 12 rehberleri;

iOS 12’de Bildirimler için yapılan değişiklikleri nasıl buldunuz? Lütfen aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz