Ana Sayfa Haberler iTunes 10.3

iTunes 10.3

4

WWDC notlarını paylaşırken bu güncellemeyi de atlamayalım: iTunes 10.3 (hatta 10.3.1) de geçtiğimiz hafta duyuruldu. Birkaç küçük ve faydalı özellik olmasına rağmen ne yazık ki Türkiye’deki kullanıcıları pek etkilediğini söyleyemiyoruz bu özelliklerin…

Sihirli elma iTunes 10 3 update

iTunes 10.3’te Yeni Ne Var?

Yeni iTunes ile şimdiye kadar yaptığımız tüm download ve satın alma işlemlerini görebiliyoruz. iTunes Store içerisinde, sağ tarafta “Purchased” linkine tıkladığımızda karşımıza tüm uygulamalarımız geliyor. Bu ekranda, daha önce indirdiğimiz, ancak şimdi iTunes içerisinde yer almayan uygulamalarımızı görüp, tek tıkla yeniden indirmek mümkün.

Sihirli elma iTunes 10 3 purchased

Automatic Downloads

iTunes Store’dan, herhangi bir cihazımız üzerinden satın aldığımız müzikler, otomatik olarak tüm Mac ve iOS cihazlarımıza kopyalanıyor. (Türkiye’de henüz müzik satışı başlamadığı için pek işimize yarıyor diyemiyorum.)

Download Previous Purchases

Geçmişte satın aldığımız müzikleri yeniden, hiçbir ücret ödemeden indirebiliyoruz. (Türkiye’de henüz müzik satışı başlamadığı için pek işimize yarıyor diyemiyorum.)

Sihirli elma iTunes 10 3 purchased iphone apps

Ayrıca sadece iOS cihazlardan yapılabilen kitap satın alma işlemi artık iTunes Store üzerine de taşınmış durumda. Yani artık Mac’imiz üzerinden de kitaplar arasında gezinebiliyor ve satın alabiliyoruz. Satın aldıklarımız da otomatik olarak iOS cihazlarımıza yükleniyor. (Ne yazık ki bu da Türkiye’de aktif hale gelmiş bir özellik değil.)

Ancak ne yazık ki iTunes Store’dan aldığımız kitapları hala Mac’imiz üzerinden okuyamıyoruz. iTunes’un yeni sürümlerinde böyle bir özellik olabilir diye tahmin ediyorum, ancak belki de Lion’dan sonra…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. İyi günler Göktuğ Bey ; paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Ben pc’yi tamamen terkedip mac’e geçmek istiyorum ancak fiyatlar çok pahalı. Amerikadan getirip türkiyede uygun fiyata Mac satan bildiğiniz bir platform var mı? Lütfen rica ederim paylaşırmısınız ?

  2. İyi günler Göktuğ Bey ; paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Ben pc’yi tamamen terkedip mac’e geçmek istiyorum ancak fiyatlar çok pahalı. Amerikadan getirip türkiyede uygun fiyata Mac satan bildiğiniz bir platform var mı? Lütfen rica ederim paylaşırmısınız ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz