Ana Sayfa iOS App Store’da ön sipariş dönemi başladı

App Store’da ön sipariş dönemi başladı

0

Apple, bugün geliştiriciler için App Store’da uygulama veya oyunlarını ön sipariş ile satışa sunma imkanı sunmaya başladı.

Apple, uzun bir süredir geliştiriciler için olan politikalarını geliştirmek ve esnetmek için çalışmalar yapıyordu. Kapalı perdeler arkasında yapılan bu yeniliklerden bugün ilki ortaya çıktı. Apple, bugünden itibaren App Store geliştiricilerine uygulama veya oyunlarını ön sipariş şeklinde satışa sunma imkanı sağlamaya başladı. Peki, bu sistem kullanıcılar açısından nasıl işleyecek?

App Store’un ön sipariş özelliği nasıl çalışıyor?

Örneğin; Playdead‘in konsol ve PC‘lerde yer alan oyunu INSIDE, 15 Aralık‘ta iOS platformuna da gelecek. Playdead, INSIDE oyununu bugün ön siparişe sundu. Ön siparişe sunulan uygulama veya oyun, eğer beklenen tarihte bir değişiklik olmazsa otomatik olarak inmeye başlayacak. Bu uygulama ücretli ve ücretsiz tüm uygulamalarda geçerli olacak.

Peki, ücretli bir uygulamayı ön sipariş ile aldıktan sonra çıkış tarihinde fiyatta bir değişiklik olursa ne olacak? Apple, burada yine kullanıcılarına olan titizliğini konuşturuyor.

Eğer, ön sipariş ile aldığınız uygulama veya oyunun fiyatı çıkış tarihinde artarsa, ön sipariş verdiğiniz tutar sizden tahsil edilecek. Aksi durumda yani uygulama veya oyunun fiyatı çıkış tarihinde düşerse, sizden düşük olan ücret alınacak.

Son olarak ön sipariş olayının iOS‘in yanında macOS ve tvOS platformlarında da geçerli olduğunu belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz