Ana Sayfa Ürünler Lion’ı Mac App Store’dan Almak İstemeyenler için Lion USB Diski Satışta

Lion’ı Mac App Store’dan Almak İstemeyenler için Lion USB Diski Satışta

10

Lion lansmanından sonra duyurduğumuz, Lion’ı USB disk üzerinden (Mac App Store’dan değil) yüklemeye izin veren diskler de Ağustos ayında satışa çıktı. ABD’de $69’a satılan bu USB disk sayesinde kurulum dosyalarını internetten indirmek istemeyenler (ya da imkanı olmayanlar) ve Snow Leopard kullanmayan, dolayısıyla Mac App Store’a erişimi olmayanlar da Lion’a geçiş yapabiliyorlar.

Sihirli elma lion usb disk

OS X Lion USB Diski sayesinde bir internet bağlantısı olmadan da Lion kurulumu yapmak mümkün oluyor. USB diski Mac’imize takıyoruz, ve sonrasında kurulum işlemlerini başlatıyoruz. 🙂

Ufak bir ekleme yapayım, eğer Lion’ı zaten indirdiysek ve kullanıyorsak bu yazıda bahsettiğimiz USB diskteki versiyonuna ihtiyacımız yok. Fakat yine de elimizde Lion’ı yükleyebileceğimiz bir disk olmasını istiyorsak Lion için Yükleme Diski Yaratalım yazımıza göz atabiliriz.

Os x lion usb thumb drive 1

Önemli Not: Ancak dikkat etmemiz gereken kritik bir nokta mevcut. Lion’ı bu USB diskten yükledikten sonra, bir problem oluştuğu zaman başvurmamız gereken yer Mac’imizdeki “Kurtarma Araçları” yerine yine yükleme yaptığımız USB disk olmak durumunda kalıyor. Yani Mac’imizin internet üzerinden herhangi bir kurtarma yazılımı indirmesi söz konusu değil.

Sihirli elma macbook air reinstall drive 8

Bunun sebebi de Mac App Store’dan online olarak (çevrimiçi) destek almak ve gerekirse Lion’ı yeniden indirmek için, daha önce Lion’ı Mac App Store’dan satın almış olmak gerekiyor. Fakat bu durumda böyle bir şey gerçekleşmediği için internet üzerinden destek alamıyoruz. Tek yardımcımız, en başta yükleme yaptığımız Lion USB diski oluyor.

Os x lion usb thumb drive 3

Yeniden altını çizmekte fayda görüyorum, Lion’ı satın aldığımız USB diskten yüklediğimiz zaman, bir problem olduğunda yine ve sadece bu USB diske başvurmamız gerekiyor.

$69’a satılan OS X Lion USB Diski’nin Apple’ın web sitesindeki bağlantısı şöyle:

http://store.apple.com/us/product/MD256Z/A

Os x lion usb thumb drive 2


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

  1. Lionu internetten indirdik ama USB diskinide almak için ayricabir ücret odememizmi gerekiyor yoksa farkinimi veriyoruz bu konuda bilgi verebilirmisiniz

  2. silemiyorum formatlamıyorum 🙁 bugün mac lion disk izlencesi, linux pardus ve Windows seven işletim sistemlerinde de denedim ama usb belleği silmeme izin vermedi iyi bir koruma yapılmış .ama sihirli elma nokta com adresinde sizin bu işlemi gerçekleştirdiğinizi biliyorum hatta sildikten sonrada lion işletim sistemini kurmuştunuz yanlışmı hatırlıyorum?

    • Ömer Bey Merhabalar,

      Mac’inizin yanında gelen USB belleği silmek yerine yeni bir bellek alıp tüm işlemleri bunun üzerinde yapmanızı tavsiye ederim. Lion için bir kurulum diski yaratmak için şuradaki yazımıza göz atabilirsiniz: http://www.sihirlielma.com/2011/07/23/lion-yukleme-usb-bellek-disk/

  3. Merhaba. İnternetten satin aldigimiz Mountain Lion yazilimini kendi app store sifremle kac mac’e kadar yukleyebilirim? Ust siniri var mi acaba?

  4. Merhaba,
    10.5.8 Macbook kullanıyorum dolayısıyla Snow Leopard kullanmıyorum. Bu usb disk Türkiye’de satışta mı? Satıştaysa bu şekilde mi Lion’a geçmeyi tavsiye edersiniz yoksa tek tek yükleyerek mi?

  5. merhabalar ben bootcam ile airbook a Windows 7 yükledim yanlislikla mac kismini sildim aple storedan lion satin almamistim ve usb diskte yok nasil mac i tekrar yükleyebilirim. Windows üzerinden bir usb disk olusturulabilinir mi? internette hic bir bilgi yok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz