45 Yorumlar

  1. Sevgili Sihirli Elma Ekibi,
    Bilgilendirmenizden çok faydalandım.Çok teşekkür ederim…
    İyi çalışmalar dilerim
    Serkan Bardak

  2. Merhaba,

    iOS cihazı kullanan herkeste muhtemelen vardır iTunesHelper… Bunun tam olarak ne işe yaradığını, açılıştan kaldırırsak olası problemlerin ne olacağını bilen var mı?

    • “iTunes Helper” Mac’inize bir iPhone, iPod, iPad bağladığınızda iTunes’un otomatik olarak açılmasını sağlayan küçük bir uygulamadır. Kaldırmanız durumunda iTunes otomatik olarak açılmaz.

    • iTunes > Tercihler > Aygıtlar içerisinde yer alan “iPod’ların, iPhone’ların ve iPad’lerin otomatik olarak eşzamanlanmasını engelle” kutucuğunu işaretlemeyi deneyebilir misiniz?

  3. Benim “olmazsa olmaz”larım şunlar:
    1- CPU Speed Accelerator (Mac’in gücünü %30 artırıyor zaten)

    2- DateLine
    3- Desktop Curtain
    4- Dropbox
    5- Fantastical
    6- PopChar
    7- Snagit
    8- Sparrow
    9- TabLauncher

  4. Bilgisayarınızı uçurmak 3 sn açmak 1 sn de kapamak istiyorsanız tek yapmanız gereken 256 gb ssd alın hangi prg açılıyor hangisi kapanıyor hiç umursamayın bilgisayarım iphone gibi çalışıo bişeye tıklıyorum hemen karşımda ben bimeksden aldım 256 gb sandisk ssd 380 tl ama araştırırsanız belki benzer fiyata veya altına bulursunuz kesinlikle tavsiye ederim

  5. Sayın Göktuğ bey, Açtığınız konuyu biraz daha hızlandırsak. 🙂 Bu konuyla ilgili ben SSD hard disklerini araştırıyorum… Tabiiki yeni nesil Apple bilgisayarları SSD hard disk teknolojisini kullanıyor. Peki iki üç senelik Apple bilgisayarları HD hard disk kullanmakta. HD hard diskler 64 mb/s veri aktarım gücüne sahipken, yeni nesil SSD hard diskler 512 mb/s veri aktarım gücüne sahip oluyor… SSD hard disk extra bilgisayarın daha verimli ve daha hızlı çalışmasına sebeb olabiliyor.. Bu konuda daha geniş bi bilginiz var ise, bizi aydınlatabilirmisiniz. Teşekkürler Fatich Efenti…

  6. Iki belki de uc senelik macbook pro ya SSD takabilir miyim? Bunun kisa ya da uzun vadede bir dezavantaji ya da zarari olur mu acaba?

  7. çok teşekkürler. mail uygulamasını ekleyip gizle işaretini eklediğimde mail her seferinde arkaplanda açılıyor. 1-1.5 senelik osx tecrübemde bunu bugüne kadar nasıl akıl edemedim şaşırıyorum. o yüzden çok teşekkürler tekrardan =).

  8. Merhaba, bilgilendirmeniz için teşekkürler. Ancak bi’ konuda daha yardımınızı rica edeceğim. Burada anlattığınız yönergelere rağmen (açılış listesinde gözükmeyen) açılan programı nasıl engelleriz?
    Dipnot: Programın kendi ayar haznesinde buna dair bir seçenek yok.
    Şimdiden teşekkürler.

  9. Goktug bey paylasim icin tesekkurler. Benim sorunum, notebook’un son birkac haftadir acilmasinin degil KAPANISININ yavaslamasi (15″ Pro, Early 2011, 8MB RAM, SSD512). Acilis hizi ayni. Bu dönemde yeni uygulama falan da yuklemedim. Safari ve firefox’un cache’lerini temizledim, disk’i verify ettim, nafile. Kapanis süresi 2-3 sn. den 30 sn.ye cikti. Önerebileceginiz birsey var mi?

      • Göktuğ Bey ben makinemi işyerinde sürekli şarj halinde kullanıyorum akşam eve giderkende yanımda taşıyorum mecburen yine uyku modunda kaldığında disk’e zarar verir ve şarjı tak çıkar durumdan endişe duyduğumdan sürekli kapatıyorum bu konuda öneriniz nedir ?

        • Eğer SSD bir diske sahipseniz hiç sorun yaşamazsınız. HDD bir diskiniz varsa, hareketli parçalar olduğu için ufak da olsa bir risk var.

          Ben eski MacBook’umda yaklaşık 2 sene boyunca hep uyku modunda sırt çantamda taşıdım, herhangi bir sorun yaşamadım. 🙂

          Ancak işin püf noktası, diskin tamamen durduğundan ve cihazın uyku moduna girdiğinden emin olmak gerekiyor.

  10. Mustafa bey mac air mause pad”e dokununca degilde bastirip tiklayinca islem yapabiliyorum dosyalari acarkn vs bunun bir ayari varda ben mi bilmiyorum yoksa dokunarak zaten sadece belli islmleri mi yapabilirim???

    • Merhaba Serkan Bey,
      ayarlar menüsünden, izleme dörtgeni menüsüne girin ve işare etme ve tıklama sekmesi altındaki kutucukları işaretleyin. hepsi bu 🙂

  11. Merhabalar Mac’e After Effects için geçiş yaptım fakat After Effects’i hızlandıran “GPU”yu aktif edemedim. bu konuda bir bilginiz var mı varsa paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkürler.
    1gb gtx675mx ekran kartı var.

    • Biri sağlıklı diğer değil gibi bir yorum yapmak doğru olmaz. Hızlı olmaya önem veriyorsanız uyutmak mantıklı, ancak arada bir de kapatıp açmak iyi olabiliyor. Özellikle de Mac’inizin RAM’i düşükse.

  12. Merhaba, benim sağ üst köşede daha önce kurduğum programın ikonu bulunuyor. Uygulamayı sildim, başlangıçta açılmasın diye söylediğiniz yerden de sildim. Acaba nasıl kaldırabilirim? Teşekkürler.

  13. Bilgiler için tesekkurler, fakat benimde Onur Büyü bey gibi açilis listesinde olmayan programlar çalisiyor yenidne basladiginda. Mesela Audacity, word, messager.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz