Ana Sayfa Ürünler İnceleme: Dicota 13 inç Mavi MacBook Air/Pro Taşıma Çantası

İnceleme: Dicota 13 inç Mavi MacBook Air/Pro Taşıma Çantası

39

Dolu dolu bir WWDC’nin ardından ürünler ve uygulamalara biraz daha yoğunlaşacağımızı söylemiştik. Sözümüzü tutuyoruz ve şahane bir çanta incelemesi ile başlıyoruz! 🙂 Dicota taşınabilir bilgisayar çantası, hem rengi ve formuyla göze hitap ediyor, hem de işlevselliğe önem verenleri memnun edecek çözümler sunuyor.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 1

Dicota 13 inç Mavi MacBook Air/Pro Taşıma Çantası

MacBook’unuzu nasıl bir çanta ile taşıyorsunuz? Askılı bir çanta, el çantası, sırt çantası, ya da hiç taşımıyor musunuz? 🙂 Açıkçası ben omuzdan askılı, olabildiğince hafif çantalar ile sırt çantaları arasında gidip geliyorum. 

Hafiflik ve şıklık ön plandaysa el/omuz çantası, taşıyacağım şeyler çok fazla artıyorsa (hem adet hem de ağırlık olarak) sırt çantasına geçiyorum.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 2

Ancak bu çantayı gördüğüm zaman ilk olarak renginin dikkatimi çektiğini itiraf etmeliyim. 🙂 Hem canlı hem de şık olarak tanımlayabileceğim bu renk, canlı renkleri sevenlere ek olarak siyah renkten sıkılanlar ama profesyonel hayattaki şıklığa devam etmek isteyenleri de mutlu edebilir.

Bunun sebebini yazının sonundaki değerlendirme kısmında detaylıca paylaşacağım, ancak öncesinde incelemeye başlayalım… 🙂

Görünüş

Yukarıda da belirttiğim gibi, çanta oldukça şık görünüyor. Ek olarak kırmızı ve beyaz renkleri de mevcut, ancak benim inceleme için aldığım mavi renk benim favorim.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 23

Renk seçimine ek olarak, çantanın genel görünümü de oldukça derli toplu. Sağında solundan sarkan, bolluk yapan veya gevşek duran bir şeyi yok.

İçini tıka basa doldurduğumuzda bile hafif bir şişkinlik dışında genel görünümünü pek bozmuyor. Bu da şıklığına önem veren ve dolu çanta taşıyacaklar için önemli bir nokta diyebilirim.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 3

Buna ek olarak, çantanın 3 temel saklama kısmı var diyebiliriz:

  1. Ön kısım – içerisindeki farklı gözler sayesinde pek çok şey alabiliyor
  2. Orta kısım – MacBook burada yer alıyor
  3. Arka kısım – şarj kablosu vb. için

Bu kısımlara erişim hem kolay hem de güvenli olarak tasarlanmış. Ön kısımda cırt cırt kullanılırken, diğer iki kısım fermuarlı. Hiç birinin kendi kendine açılma ve içerisindekiler dökme, çantanın dengesini bozma gibi bir riski yok. Bir kere kapattıktan sonra aklımızda kalmaz diyebiliriz.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 4

Şıklık konusunda zevkine güvendiğim eşim de çantayı ilk gördüğünde “vaay, bu yeni mi? ver bakiyim…” şeklindeki yaklaşımı benim gözümde çantanın tam puan almasına sebep oldu diyebilirim. 🙂

Kalite

Çantayı elimize aldığımız ilk andan itibaren kalitesini hissettiriyor. Çantanın dışındaki kumaş için kir tutmayan ve sağa sola takılmaya izin vermeyecek bir malzeme kullanılmış.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 5

Çantayı taşıyacağımız tutacak ve omuzdaki askı kısımları ise hem daha sıkı ve yıpranması zor, hem de baskıyı azaltarak rahat taşıyabileceğimiz bir malzemeden üretilmiş.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 22

Ancak benim en çok dikkatimi çeken ve memnun kaldığım detaylar ise çantanın iç kısımları ile ilgili.

Tüm gözlerdeki iç kısımların tamamı yumuşak bir malzeme ile kaplanmış. Böylece iPhone, iPad ve Mac gibi çizilmesini istemeyeceğimiz ürünlerimizi güvenle çantamıza yerleştirebiliyoruz.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 15

MacBook’umuzu yerleştirdiğimiz orta kısım etrafında ise yastıklamaya oldukça fazla önem verilmiş. Mac’imizin her tarafı özel bir malzeme ile (EVA Foam) kaplanarak yastıklanmış.

Mac’imizi yerleştirdiğimiz kısımın altındaki ve ince kenarlardaki yastıklama, geniş olan yüzeylerdeki kaplamaya göre biraz daha kalın. Böylece Mac’imizi taşırken yere veya sağa sola çarpma ihtimalimizin olduğu kısımlarda daha fazla güvenlik sağlanmış diyebiliriz.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 17

Mac’imizin ekranının veya alt kısmının olduğu geniş yüzeylerde ise daha ince malzeme kullanılmış, böylece yeterli koruma sağlanırken, çantanın çok şişmesi de engellenmiş.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 18

Çantayı düşürürsem ne kadar korur?

Açıkçası bunu test etmedim. 🙂 Umarım kimse çantasını yere direkt olarak düşürmez, ancak özellikle MacBook’un olduğu orta kısımdaki yastıklama benim şimdiye kadar kullandığım çantalar içerisindeki en iyi yastıklama diyebilirim. 

Ayrıca MacBook’umuzu çantamıza koyduktan sonra yine yastıklamalı özel bir çerçeve de Mac’imizin üst kısmını kaplıyor. Böylece fermuar veya yukarıdan gelebilecek darbeler için de Mac’imiz güvende kalmış oluyor.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 16a

Çantanın bu kısmını elle incelediğimde, bastırarak yokladığımda buradaki malzemenin oldukça kalın ve esnek olduğunu hissedebiliyorum. Bu sebeple çantayı düşürsek bile MacBook’a bir zarar gelmesinin oldukça düşük ihtimal olduğunu tahmin ediyorum.

Asla başımıza gelmeyeceğini umalım, ancak böyle bir durum gerçekleşse bile, bu çantaya sahip olduğumuz için şükredeceğimiz kesin gibi… 🙂

İçine neler alabiliyor?

Gelelim en can alıcı kısıma. Normal bir çalışma günü için yanıma aldığım eşyaları masanın üzerine sıraladığımda şöyle görünüyor:

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 19

Tüm bunları rahat diyebileceğim şekilde çantaya yerleştirebildim, ve açıkçası fazla şişkinlik ve ağırlık yapmadan kullanabildim.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 7

Çantanın arka kısmına şarj kablosu ve bataryayı yerleştirdim.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 14

Orta kısıma MacBook Air’i koydum.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 15

Ön kısımdaki gözlere de diğer eşyaları yerleştirdim. Ön kısımdaki gözlere biraz değinmek gerekirse, bu kısmı kendi içinde ön ve arka olarak ikiye ayırmak mümkün:

Arka kısım tam boy bir iPad Air’in sığabileceği ölçüde tasarlanmış ve ek bir cırt cırt ile korunaklı hale getirilmiş. Ben bu kısma iPad mini ve cüzdanımı yerleştirdim.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 9

Ön kısımda ise geniş bir göze ek olarak küçük cepler de yer alıyor.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 10

Burayı pek çok farklı amaç için kullanmak mümkün. Örneğin ben fare, kablolar ve not defteri için kullanmayı tercih ettim.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 11

Ayrıca çantanın arka kısmındaki fermuarla ilgili hoş bir detayı da belirtmeden geçemeyeceğim: Burada yer alan fermuarın tutacak kısmını gizlemek mümkün. Böylece bu fermuar hem ortalıkta görünmüyor, hem de şıkır şıkır etmiyor, sağa sola takılmıyor.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 13

NOT: “Peki kulaklıklar nerede?” diye soranlar olur diye tahmin ediyorum. 🙂 Apple’ın EarPod kulaklıklarını kullandığım için genelde ya cebimde ya da kulağımda oluyorlar. 🙂 Ancak bu kulaklıkları da ihtiyacım olduğunda ön tarafındaki ceplere de sığdırabiliyorum.

Ağırlık

Belki de bir taşıma çantasının en kritik özelliklerinden biri olan ağırlık konusunda ise Dicota oldukça iddialı: Sadece 500 gram.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 20

Daha hafif çantalar elbette var, ancak ceplerinin sayısı ve yastıklama kalitesi düşünüldüğünde ağırlığı 500 gr seviyesinde tutması oldukça güzel. Böylece taşırken kolumuz ya da omzumuz biraz daha rahat ediyor. 🙂

Fiyat

Test ettiğim Dicota marka 13 inç taşıma çantasının fiyatı 119 TL. Piyasada 20 TL’ye bile bir taşıma çantası bulabileceğimizi düşündüğümüzde fiyat ilk başta kulağa yüksek gibi gelebiliyor.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 28

Ancak içerisinde 3.000 TL’lik bir bilgisayar, 1.000 TL’lik bir iPad ve diğerlerini taşıdığını, ve bunların tüm güvenliğini de bu çantanın üstlendiğini de hesaba katarsak bu çantanın öne çıkan özelliklerinin değeri anlaşılıyor diyebilirim. Hangi özelliklerden bahsettiğimi ise biraz aşağıda açıklıyorum… 🙂

Ayrıca benim test ettiğim çanta 13 inç modeller için üretilmiş. Ancak 11 inç ve 15 inç için modeller de mevcut. Siz de kendi MacBook’unuza uygun modeli tercih edebilirsiniz. Aralarındaki fiyat farkı da 10-20 TL civarında.

Değerlendirme

Dicota’nın bu çantasını bir süredir kullanıyorum. Açıkçası WWDC heyecanı sebebiyle biraz da geciktim, ancak iyi oldu biraz daha kullanma fırsatı yakaladım. 🙂

Kullandığım süre boyunca bir çok konuyu günlük hayatta daha yakından deneyimleme şansım oldu. Ve şu yönlerden bu çantayı oldukçe beğendiğimi söyleyebilirim:

  • Yastıklama
  • Bir çok farklı cep olması
  • Hafiflik
  • Renk! 🙂

Ayrıca detaylara gösterilen önemin de beni mutlu ettiğini söylemeliyim. Fermuarın gizlenmesi, MacBook’u üstten de çevreleyen yastıklama, birden çok ve işlevsel saklama cebi, iç kaplamada kullanılan yumuşak malzeme gibi detaylar günlük kullanımda oldukça işe yarıyor.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 24

Bu çantanın kullandığım en iyi çantalardan biri olduğunu söyleyebilirim. Sizin de ihtiyacınız kompakt, hafif ve şık bir çantaysa, Dicota’dan memnun kalacağınızı söyleyebilirim.

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 26

Ben Mac’ime gözüm gibi bakıyorum, ve sizlerin de en az benim kadar Mac’inizi korumak istediğinizi biliyorum. Bu sebeple fırsatınız varsa bu çantayı bir Pupa mağazasında incelemenizi öneririm. Her ne kadar yazı ve fotoğraf ile anlatmaya çalışsam da hem renk, hem de yastıklama konusunda görmeden ve dokunmadan yorum yapabilmek pek mümkün olmuyor çünkü… 🙂

Sihirli elma dicota 13 inc macbook canta 27

Diğer ürün inceleme yazılarında olduğu gibi Pupa Bilişim’in bu yazıya sponsor olması sayesinde bu çantayı inceleme ve test etme şansım oldu. Her inceleme yazısında olduğu gibi ürünü inceleyip test ettikten sonra Pupa’ya iade ediyorum.

Öncesinde ise bu inceleme yazısını yazıyor, karşılaştırmalar yapıyor, kullanımım sırasında gördüğüm ince noktaları sizlerle paylaşıyorum. Bu sebeple Pupa’ya tekrar teşekkür ediyorum.

Sihirli elma pupa logo

Dicota taşıma çantasının fiyatına göz atmak ve satın almak için Pupa Bilişim E-Store’a göz atabilir, kolayca sipariş verebiliriz.

Siz MacBook’unuz için nasıl bir çanta kullanıyorsunuz? Sırt çantası mı, askılı mı yoksa elde taşınabilir bir çanta mı? Memnun musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


39 Yorumlar

      • Malesef yasadigim sehirde inceleme imkanim yok. Ama fotograflardan tam da istedigim gibi bir canta oldugunu goruyorum. Tabi mediamarktta 89 tl oldugunu yazmis bir arkadas ama internet sitesinde bulamadim. Ordan almak daha mantikli

  1. Göktuğ bey özür dilerim ben farklı bir detaya takıldım umarım yanıtlarsınız 🙂 Cüzdan hangi marka acaba :)) Tam istediğim büyüklükte de :)) Teşekkürler

  2. Pupa magazadan aldigimiz mallarin iadesini kabul etmiyor. İnternet magazasi ise kabul ediyor. Bir isletme acisindan buyuk imaj kaybi..

    Aldigim apple tv yi iade almadilar. Daha pupa’dan bir sey almaya tovbe ettim…

    Aklinizda bulunsun. İade de sikinti yaratiyorlar…

  3. Konuyla biraz alakasız olabilir ancak benim aklım şu Anker bataryaya takıldı. Göktuğ bey onu nereden aldınız. Tavsiye eder misiniz. Ya da tavsiye edebileceğiniz başka bir ürün var mı. İlginize şimdiden teşekkürler

    • Katılıyorum, ancak bazen takım elbise giyildiğinde sırt çantası optimum seçim olmayabiliyor. 🙂 Ya da sürekli otomobil ile yolculuk ediliyorsa omuz çantaları da iş görebiliyor.

      Tamamen kullanıma ve seçime kalmış bir konu. Yazıda da söylediğim gibi ben ikisinin arasında gidip geliyorum. 🙂

  4. Lütfen bir de benzer şekilde bir sırt çantası için inceleme yapın. Fiyat konusundaki görüşerinize kesinlikle katılıyorum. Taşınan eşyanın pahalı olmasını geçtim o bahsettiğiniz 20 TL’lik çanta-case-sleeve ürünlerine toplamda inanın 120 liradan daha fazla harcadım.

    Bir de son olarak incelediğiniz ürünü Pupa’ya iade etmenizi naçizane takdir ediyorum.

  5. Öncelikle çanta konusunda her dediğinize katılıyorum vw bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Bu arada aldım kullanıyorum ama media markt ta 89TL. Pupa’ ya küçük bir haber;)

  6. Rengi ciddi anlamda çok güzel. İnceleme fırsatım olmadı ancak 15′ Pro için de varsa almamak için hiçbir sebep yok. Güzel ve detaylı bir yazı olmuş, teşekkürler.

  7. Konuyla ilgili olarak geçen hafta şehirlerarası yolculuk yaparken genellikle kendi çantasına koyuyorum. Tam oturduğu için. Elim çok doluydu ve birden elimden düşüp zemine yapıştı çanta. Başta korkmuştum ama sonra aşağıdaki gibi bir yastıklama sistemi olduğunu gördüm. Bir sorun yok, rahat şekilde halen kullanabiliyorum. Çantayı daha önce de görmüştüm, dışarıdan çok küçük görünüyor ama içine ben bile sığarım tarzında bir çanta 🙂 apple mouse için de bir inceleme fena olmazdı doğrusu.

  8. Ürün başarılı. 2 hafta önce aynısından aldım. “Keşke” diyebileceğim tek şey biraz daha geniş olmasıydı, çünkü kafa üstü bluetooth kulaklıklarım her ne kadar çok büyük olmasalar da ön tarafa sığmıyor, Macbook ile aynı göze koymak zorunda kalıyorum. Bir de omuz askılığı biraz kaygan 🙂

    Rengine, tasarımına kadın – erkek birçok kişi bayıldı ve özellikle buna dair yorumlar geldi.

    Kısacası ben çok memnunum. İnceleme için teşekkürler, elinize sağlık. ?

  9. çok şükür buldum ve aldım,gerçekten çok iyi bir ürünmüş ve parasını sonuna kadar hak ediyor bence.bu arada 79 TL ye aldım 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz