Ana Sayfa Ürünler MacBook Air/Pro için koruyucu kılıf: Aiino

MacBook Air/Pro için koruyucu kılıf: Aiino

21

MacBook’unuzu bir çanta olmadan taşımayı sevenlerden misiniz? Şarjlar bu kadar uzun olunca elbette şarj aleti taşımak yerine elimize cihazı alıp çıkmak çoğu zaman daha kolay geliyor. 🙂 Ancak böyle durumlarda MacBook’umuz koruyucu bir çanta içerisinde olmadığı için çizilmesi, darbe alması gibi ihtimaller de artıyor. 

MacBook’unu taşımak için çanta kullanmak istemeyenler için Aiino koruyucu kılıf MacBook’umuzu hem koruyor hem de şık renkleriyle hoş bir görünüm sağlıyor.

Sihirli elma aiino macbook kilif featured

Aiino Koruyucu Kılıf nedir?

İnce yapısı ile MacBook’umuzu darbelerden ve çizilmelerden koruyan bir kılıf olmakla birlikte, Aiino aynı zamanda renkleriyle de aluminyum MacBook’umuza oldukça hoş bir görünüm kazandırıyor.

Sihirli elma aiino macbook kilif 8

Ayrıca dokunduğumuzda hafif yumuşak bir yapıya sahip olduğunu hissettiğimiz kılıf, kaygan olmaması sayesinde de elimizden kayma ihtimalini azaltıyor.

Sihirli elma aiino macbook kilif 1

Aiino kılıf 2 parçadan oluşuyor. Birinci parça ekranımızın arkasını korurken, diğeri ise MacBook’umuzun altını koruyor.

Sihirli elma aiino macbook kilif 4

Takması oldukça kolay. Parçaların kenarlarında yer alan küçük tırnakları biraz ittirerek kılıfı MacBook’umuza basit bir şekilde oturtabiliyor ve saniyeler içerisinde takma işlemini tamamlayabiliyoruz.

Sihirli elma aiino macbook kilif 7

Çıkartmanın ise kolay gibi görünmesine rağmen, beni biraz zorladığını itiraf etmeliyim. Tırnaklar MacBook’u oldukça sıkı tuttuğu için sıklıkla tak-çıkart yapmak pek pratik olmayacak gibi görünüyor.

Sihirli elma aiino macbook kilif 9

Taktıktan sonra ise yarı-saydam renkli görünümün altındaki aluminyum ile oldukça hoş bir renk çıkıyor ortaya. Elimde turkuaz renkte diyebileceğim model olduğu için sadece onu deneyebildim. Ancak kutuların üzerindeki açık alanlarda her rengi gözle görmek de mümkün.

Sihirli elma aiino macbook kilif 15

Gerçekten koruyabiliyor mu?

Açıkçası kılıf tahmin ettiğimden daha sağlam görünüyor. Plastik kalitesi üst seviye diyemem, ancak hafif yumuşak hissettiren ve darbelere karşı dayanıklı olabilecek bir malzeme izlenimi bırakıyor.

Sihirli elma aiino macbook kilif 10a

Ben MacBook’uma gözüm gibi baktığım ve sürekli yumuşak destekli bir kılıfla kullandığım için daha önce bir zarar gelmedi başına.

Sihirli elma aiino macbook kilif 11a

Ancak bir kılıf kullanmayan ve içine koyduğu çanta da bilgisayarlar için destek sunmayan arkadaşlarımın başına çizik, vuruk ve benzeri iz bırakan şeyler geldiğini biliyorum.

Sihirli elma aiino macbook kilif 12a

Kullanırsam MacBook’um fazla ısınır mı?

MacBook’lar aluminyum kasaya sahip oldukları için bilgisayarın içerisinde oluşan ısıyı kolayca tüm açıklıklardan ve tüm kasadan dışarıya verebiliyor, dağıtabiliyorlar.

Elbette Mac’imize takacağımız her kılıf bu ısının daha zor dağılmasına sebep oluyor. Ancak Mac’imizi sürekli olarak işlemciyi yoran ve ısınmasına sebep olacak şekilde kullanmadığımızı düşünürsek bu bir sorun teşkil etmiyor diyebiliriz.

Sihirli elma aiino macbook kilif 16

Ayrıca özel olarak bu kılıfın alt kısmında bulunan küçük boşluklar sayesinde MacBook Air’imizin ısınan alt kısmının havayla daha kolay ve fazla temas etmesine de özen gösterilmiş.

Sihirli elma aiino macbook kilif 6

Bu şekilde sıcaklığın çok artması gibi bir senaryo ile daha az karşılacağımızı tahmin edebiliriz.

Ancak hatırlatmakta fayda var: Eğer yoğun olarak Mac’imizi yoran işlerle uğraşıyor, ve sürekli olarak Mac’imiz ısınıyorsa hiçbir kılıfı tercih etmemek daha iyi bir seçim olabilir.

Fiyat

Bir süre deneme şansımın olduğu Aiino yarı-saydam koruyucu kılıfın 13 inç bir MacBook Air için fiyatı 139 TL. Aynı kılıfın MacBook Air için 11 ve 13 inç ekran boyutları ve MacBook Pro için de 13 ve 15 inç ekran boyutları için de mevcut.

Sihirli elma aiino macbook kilif 17

Değerlendirme

Artılar

  • İnce tasarım
  • Dayanıklı plastik sayesinde çizilme ve sürtünmelerden korur
  • Şık iki parçalı tasarım
  • Plastik ayaklar ile MacBook’umuzu dengede ve güvende tutan tasarım
  • Hoş renkler ile farklı ve şık bir görünüm

Eksiler

  • Plastik kalitesi daha iyi olabilirmiş
  • MacBook Air’i daha ağır ve kalın hale getiriyor
  • Çıkartmak kolay değil

Özet

Aiino marka bu sert plastik koruma kılıfı, MacBook Air’imizi çizilmelere ve sürtünmelere karşı gayet güzel koruyor. Aynı zamanda da güzel renkleriyle hoş bir görünüm de sağlıyor. Ancak bir yandan da MacBook Air’imizi biraz kalınlaştırıyor ve biraz da ağırlaştırıyor.

Özetle, MacBook’umuzun ekranının kapanmasını etkilemediği ve kullanımımızda da bir fark yaratmadığı için günlük hayatında daha büyük bir kılıf, çanta ya da benzeri bir şeyler kullanmak istemeyenlerin düşünebileceği bir ürün diyebilirim.

Sihirli elma aiino macbook kilif featured

 

Ayrıca bu sıcak yaz günlerinde MacBook’larımızı serin tutmaya biraz daha gayret göstermemizde fayda var. 🙂 Hazır bu konulara da değinmişken, Mac’inizi serin tutmak için aşağıdaki yazıya göz atabilirsiniz:

sihirli-elma-aiino-macbook-kilif-19

Siz MacBook’unuz için bir kılıf kullanıyor musunuz? Kılıf mı yoksa “sleeve” adı verilen kaydırılarak içine koyulan ince çantaları mı tercih ediyorsunuz? Memnun musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


21 Yorumlar

  1. Bu sefer yazınızda pek tarafsız olamamışsınız sanki 🙂 Mac’ler hiç de öyle ısıyı kolayca uzaklaştıran bir yapıya sahip değil 🙂 En azından benimki öyle. Bu olayı çok araştırdım ama ne yapacağımı bilemedim. Bu ısınma konusunda bir çözüm, tavsiyeniz vs. var mı? En iyisinden fan tavsiye edin, vallahi alıcam 😀

    • Efe Bey selamlar,

      Aslında tarafsız olmaktan ziyade, tamamen kendi deneyimlerimi aktarmaya çalışıyorum. 🙂 “Tarafsızım” demek oldukça zor… 🙂

      Mac’lerin ısıyı tüm gövdeye yayarak dağıtabilmeleri kastederek böyle bir ifade kullanmıştım. Yani plastik bir gövdeye göre, aluminyum ısıyı daha kolay ilettiği için, MacBook’umuzun içerisindeki ısı tüm kasaya yayılarak daha kolay bir şekilde dışarıya atılıyor.

      “MacBook’lar ısınmıyor” şeklinde bir yanlış anlaşılmaya mahal verdiyse kusura bakmayın, onu demek istememiştim. 🙂

      Zaman zaman benim de MacBook’um ciddi şekilde ısınıyor. Hem şarj ediyor, hem sıcak bir ortamda kullanıyor hem de yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyan uygulamalar kullanıyorsam artık bir yerden sonra ellerimi bile Mac’ime dayamaktan sıkıntı duyar hale gelebiliyorum ne yazık ki. Ancak bu oldukça nadir oluyor diyebilirim.

      Böyle durumlarda ben hemen etkinlik monitörüne göz atıyorum, işlemciyi yoran uygulamaları kapatıyorum. Mac’imi serin bir yere alıyorum ve mümkünse ben de biraz mola veriyorum. 🙂 Ek olarak küçük bir vantilatör varsa elinizde, belki onu da kullanabilirsiniz. 🙂

      Paylaştığınız için çok teşekkürler,
      Selamlar.

      • Cevabınız için teşekkür ederim 🙂 Mac dünyasını seviyoruz ve söz konusu olunca tarafsız olamadığımız oluyor elbette 🙂 Söylediklerinize göre aluminyum gövde değil de plastik gövdeye sahip olsak vay halimize 🙂

        Teşekkürler.

  2. bu kadar pahalı bir şey değil. ben ebay üzerinden aldım hong kongdan geldi ve yanlış hatırlamıyorsam 10 gün içinde geldi. fiyatı da 11$. aradaki fark uçurum.

  3. Bir yandan macbook’u koruma fikri güzel ancak öte yandan plastik kılıf içine hapsedince metal olmasının bir özelliği kalmıyor gibi geliyor.

  4. ben saydam 2013 macbook air13 için olanını kullanıyorum iyi memnunum ama son zamanlarda chrome kullanırken çok ısınıyor şarjdayken fan hızı 6000rpmi gördü son güncelleme yüzündenmi acaba yoksa sıcak yaz ayları yüzündenmi pek anlamdım

  5. Ben çinden aldırmıştım iyi hoş kullanışlı 7 aydır kullanıyorum gerçekten çıkması zor bazen temizlerken çıkarmak gerekiyor alt tarafın niye boşluklu olduğu anlamadım sonuçta mbairda altta fan yok çıkarınca oralarda iz kalıyor birde üst kapakta dıştan içe bir çervçeve gibi3-5 cm uzunluğunda hafif saydamlık değişimi gibi izler oluşuyor üzerine su deydiğinde(ıslak el gibi) bu izlerden oluşuyor ama geçiyor sanrıım el yağı (doğal olarak vücutt dış neride bulunan yağ) bu tür izlere neden oluyor

  6. Her yeni aldığım Mac için çeşitli markaların bu tarz ürünlerini aldım ve cihazımda ciddi bir ısınma problemi yaşamama neden oldu cihazın ısınma sorunu hakkında apple’ın sitesinde 3 sene önce kesinlikle bu tür korumaların takılmasını önermiyordu hoş cihazların komple fan sistemleri değişti hatta ve hatta kendi sitesindede bu tür ürünlerin satışını yapıyor ama hala hazırda ister ince plastik malzeme isterse deri olsun birincisi cihazın hala ısınmasına neden oluyor ikincisi cihazın o güzel kozmetiğini kapatıyor ben önermiyorum

  7. Bu arada konu korumadan açılmışken bir kaç bilgi daha paylaşayım.Mac’lerinizin ekranını asla piyasada satılan kimyasal içerikli sıvılarla temizlemeyin hafif nemli bir bezle silmeniz gerekiyor ve son olarak’ki bu çok enteresan gelmişti bana dış aliminyum kısmını ise meguiars firmasının sattığı bir ürünü tavsiye ediyor hatta bir arkadaşım bu üründen getirip denemiştik sonuç mükemmele yakındı yalnız bu ürünü kullanırken çok az sürmeniz ve hızlı ve seri bir şekilde iyice yedirmeniz gerekiyor dış aliminyum yüzey pırıl pırıl oluyor bu bilgileri apple’ın sitesinde bulabilirsiniz

    • birader ben bimden aldığım ekran temizleyicisini kullanıyodum veyada a101 gözlük temizleme mendili yanlışmı ediyomuşum şimdi

  8. Neredeyse aynı özelliklerde şeffaf ve renksiz ürünü HongKong’ta bir siteden kargo dahil 8.52 USD’ye temin etmek mümkün. 140 TL insafsız bir fiyatlandırma olmuş. Ben kullanıyorum. Bilgisayara biraz ucuz bir görüntü veriyor diyebilirim. Ama gönül rahatlığı sağlıyor. Tercih kişiye göre değişir. Ama gördüğüm kadarıyla 140 TL’ye asla alınamaz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz