Ana Sayfa Haberler iOS 12: Otomatik Güçlü Parola Oluşturma Özelliği Nasıl Kullanılır?

iOS 12: Otomatik Güçlü Parola Oluşturma Özelliği Nasıl Kullanılır?

1
iOS 12 Otomatik Güçlü Parola Oluşturma

Apple, iOS 12‘de iPhone ve iPad kullanıcılarının uygulama ve web sitelerine girişte kullanabilecekleri “Otomatik Güçlü Parola Oluşturma Özelliği“ni kullanıma sundu.

Bu rehberde, iOS 12’deki uygulama ve web sitesi girişleri için güçlü, güvenli ve benzersiz parola oluşturmanıza kolaylık sağlayan   özelliğiyle ilgili merak edilenleri göstereceğiz.

Otomatik olarak oluşturulan güçlü parolalar, bir web sitesi veya uygulama tarafından parola oluşturmanız istendiğinde yerinde ve otomatik olarak oluşturulur. Oluşturulan güçlü parolayı isterseniz kullanabilir, ya da kendi istediğiniz parolayı kullanmayı seçebilirsiniz.

Parolanın güç seviyesi Apple tarafından sizinle paylaşılır. Ayrıca, oluşturulan otomatik güçlü parolalar, iCloud Anahtar Zinciri‘ne kaydedilir ve tüm Apple cihazlarınızda kullanılabilir. Böylece “parolam neydi” sorunu yaşamazsınız.

iOS 12 Otomatik Parola Oluşturma Özelliği

1) Herhangi bir web sitesine gidin ve kayıt formuna ulaşın.

iOS 12 Otomtik Parola Olusturma

2) Ad, soyad veya kullanıcı adı gibi bilgilerinizi girdikten sonra parola formuna dokunun. Anında parolanızın oluşturulduğunu görebilirsiniz.

iOS 12 Otomatik Parola Oluşturma

3) Ekranın altında açılan diyalog ekranından otomatik olarak oluşturulan güçlü parolanın kullanımını onaylayabilir veya “Parola Seç” seçeneğine dokunarak kendi parolanızı elle oluşturabilirsiniz.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, iOS 12’nin Otomatik Güçlü Parola Oluşturma özelliği yalnızca web sitelerinde değil uygulamalarda da kullanılabiliyor. Parolalarınız otomatik olarak iCloud Anahtar Zinciri’ne kaydediliyor olması ise büyük bir kolaylık sağlıyor.

iOS 12’de Otomatik Oluşturulan Parolaları Bulma

1) iPhone veya iPad’inizde Ayarlar uygulamasını açın.

2) Parolalar ve Hesaplar menüsüne dokunun. Web Siteleri ve Uygulama Parolaları menüsüne dokunun.

iOS 12 Otomatik Parola Oluşturma

3) Touch ID, Face ID veya cihaz parolanızla işlemi doğrulayın.

4) Otomatik Parola Oluşturma özelliği ile oluşturulan parolalarınızı görüntülemek için “üçgen uyarı” sembolü bulunan hesap girişlerine dokunabilirsiniz.

iOS 12 Otomatik Oluşturulan Parolalar

5) İlgili web sitesi açmak ve parolanızı değiştirmek için “Parolayı Web Sitesinde Değiştir” seçeneğine dokunabilirsiniz.

iOS 12 Otomatik Parola Doldurma Özelliği ve Parola Kontrol

Diğer iOS 12 rehberleri;


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Bu özellliği kullammanızı şiddetle tavsiye ETMİYORUM. Bu özelliği kullanarak oluşturduğum hesabın şifresini anahtar zincirine kaydetmemiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz