Ana Sayfa Haberler OS X Mountain Lion 10.8.3 yayınlandı

OS X Mountain Lion 10.8.3 yayınlandı

23

Bir süredir beklenen güncelleme geldi, ve Mountain Lion’ın güncel sürümü artık 10.8.3 oldu. Pek çok küçük güncellemenin yer aldığı bu güncelleme, hayatımızda büyük değişiklikler yaratmasa da her zaman olduğu gibi Mac’imizin kararlılığını, uyumluluğunu ve güvenliğini arttırıyor.

Sihirli elma os x 10 8 3 banner

OS X 10.8.3 Güncellemesi

OS X 10.8.3 güncellemesi tüm OS X Mountain Lion kullanıcılarına öneriliyor ve birkaç dakika öncesinden itibaren Mac App Store’dan erişilebiliyor.

Yaklık 567 MB büyüklüğündeki bu güncelleme için Apple aşağıdaki şekilde bir açıklama paylaşmış durumda:

Sihirli elma os x 10 8 3 1

Güncellemede en çok dikkat çeken birkaç konuyu ise şöyle özetleyebilirim:

  • Windows 8 yüklemek için Boot Camp desteği
  • Safari 6.0.3
  • Mac App Store üzerinden Mac’imizin kamerasını kullanarak iTunes Hediye Kartı kullanımı

İlk ikisi çok net olsa da, üçüncü madde ilginç gelecektir tahminimce. Aslında bu özellik bir süredir iTunes içerisinde var. Ancak Türkiye’deki iTunes Hediye Kartları biraz farklı olduğu için bu özellik henüz bize açılmış değil. iTunes Hediye Kartlarının da kısa zaman sonra ABD’dekiler gibi olacağını düşünürsek, kod girmek yerine hediye kartımızı kameraya doğru tutmamız yeterli olacak… 🙂

Güncellemeyi nasıl yükleyebilirim?

Güncellemeyi yüklemek için her zaman olduğu gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…”ye tıklıyoruz.

Sihirli elma os x 10 8 2 yazilim guncelleme

Ayrıca güncellemeyi yükledikten sonra Mac’imizi yeniden başlatmamız gerekiyor.

Sihirli elma 10 8 2 ek guncelleme 3

Güncellemeyi elle yüklemek için Apple’ın destek sayfasını da ziyaret edebilirsiniz: http://support.apple.com/kb/HT5612

Apple ayrıca Retina MacBook Pro’lar, Mac OS X Lion ve Snow Leopard için de bazı güncellemeler yayınladı. Bunlara ulaşmak için de aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz:


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


23 Yorumlar

  1. macbookumu ilk açtığımda herzaman kontrol ettiğim ilk yer app store güncellemeleri oluyor..güncellemeleri gördükçe çok sevinçli oluyorum nedense…apple aşkı bu olsa gerek;))

    • Mid 2012 13″ Air kullanıyorum, 10.8.2 den 8.3 e güncellemem 570mb gibi birşey oldu. Bende merak ettim farkın neden kaynaklandığını?

  2. beim 10.8.2 yüklü.. bunun için 35 TL mi ödemem gerekiyor. güncelleme istediğimde diğer güncellemeler çıkıyor ama 10.8.3 yok…

  3. Merhaba arkadaşlar; birkac gün once arabamdan mac pro’m calındı:( polise gittim.. Tutanak ve faturayla bilkoma calinti kaydi yaptirdim yetkili servise bilgisayarimi gotururlerse yakalayabilsinler diye.. İclouddan takibi acik olup olmadigi icin net bilgim yok.. Telefonumla kontrol ediyorum surekli cevrim disi gorunuyor.. Baska ne yapabilirim fikri olan yardimci olmak isteyen lutfen yardim etsin cook uzgunum:(( [email protected] mail adresim.. Sagolun

  4. acaba sadece benim macbook promda mı başladı bu güncellemeyi yaptıktan sonra internete bağlanma sorunu yada bağlıyken sayfalarda yavaş açma-kasma sorunu?

  5. bu güncelemeyi yatığımdan beri java çalışmıyor, gerçi her güncellemeden sonra birkaç gün java çalışmıyor ama bu sefer dahada uzun sürdü. bununla ilgili bir bilginiz varmı? javayı devamlı kullanmam gerekiyor, devamlı javanın çalışmasının engellemesi bıktırdı artık bunu önlemek için ne yapmam gerekir varmı bir ayarı?

  6. Ben Ipad2 mi sattım ve oradaki apple id’mi mac pro’da kullanıyorum. Fakat sattığım kişi tanıdık olduğu için icloud şifremi daha önceden bildiği için kullanıyor ve aramız limoni. iMessage ve FaceTime’ı kullanmasından korkuyorum. Şifremi değiştirmem bu kullanıma engel için yeterlimi Yada daha başka ne yapabilirim. Teşekkürler.

  7. Snow leopard üzerine direk mountain lion yüklersem MacBookproma format atmış gibi herşeyim silinir mi yoksa herşey aynı kalıp sadece yazılım mountain lion olarak mı değişir

  8. İyi günler Göktuğ bey, öncelikle çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için sizi sürekli takip ediyorum. 10.8.3 güncellemesi çıkmış bilgisayarımı güncelliyorum kapanıp açılıyo ama güncellenmiş görünmüyor. Sebebini anlayamadım bana yardımcı olurmusunuz?

  9. Macbook’ a aşık olmamak mümkünmü acaba.. Benim farklı bir sorum olacak Göktuğ bey; Microsoft Office’ de Access’ i mecburi olarak kullanmak amaçlı Windows7′ yi yükledim. Yükledikten sonra dikkatimi çeken 2 farklılık var.
    1- Trackpad’ e dokunma komutu çalışmıyor
    2- Windows’ u açtığımda cihaz çok ısınıyor
    bu iki farklı duruma çözüm bulma şansımız varmı?
    Şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz