Ana Sayfa Haberler iOS 12’de iPhone X’daki Uygulamalar Nasıl Kapatılır?

iOS 12’de iPhone X’daki Uygulamalar Nasıl Kapatılır?

0

Apple iPhone X‘i piyasaya sürdüğünde iPhone’lar için gelenekselleşen hareketleri değiştirerek bir dizi yeni hareketi kullanıma sundu.

Bu değişikliklerden biri de Uygulama Değiştirici‘de yapıldı ve uygulamaların kapatılma şekli değişti. Apple, Ana Ekran düğmesi olan cihazlarda uygulamaları kapatmak için kullanılabilen basit kaydırma hareketini daha hantal bir şekilde sundu.

iOS 11‘de iPhone X’daki herhangi bir uygulamayı kapatmak için Uygulama Değiştirici’yi açmanız, uygulamanın köşesinde kırmızı “-” simgesi görünene kadar o uygulamanın üstünde parmağınızı tutmanız ve “-” simgesine dokunarak o uygulamayı kapatmanız gerekiyordu.

iOS 12‘de iPhone X’daki uygulamaları Uygulama Değiştirici’den kapatmak daha basitleştirildi, bir bakıma Ana Ekran düğmesine sahip cihazlardaki gibi hale getirildi.

iOS 12’de iPhone X’daki Uygulamalar Nasıl Kapatılır?

1) iPhone X’un Ana Ekranı veya bir uygulamadayken ekran çubuğunu ekranın ortasına kadar yukarıya doğru kaydırın.

iOS 12 Uygulama Değiştirici

2) Uygulama Değiştirici’de kapatmak istediğiniz uygulama için uygulama kartını yukarıya doğru kaydırın.

iOS 12 iPhone X Uygulama Değiştirici

3) Uygulamaları kapatmaya devam  etmek için uygulama kartlarını hızlıca yukarıda doğru kaydırmaya devam edebilirsiniz.

Uygulama Değiştirici’de bu hareketi kullanmak uygulamadan çıkılmasını ve etkili bir şekilde kapanmasını sağlar. Bu, bir uygulamayı bir sorundan dolayı yeniden başlatmanız gereken durumlarda yararlıdır.

Apple’ın cihazınızda açık olan tüm uygulamaların sorunsuz olarak arka planda durmasını sağlayan yerleşik yönetim sisteminden dolayı iPhone’unuzun performansını artırmak için hiçbir zaman uygulamaları kapatmanıza gerek yok.

Ekranda açık olmayan uygulamalar askıya alınmış durumdadır ve sistem kaynaklarını kullanmaz. Bi uygulamayı zorla kapanmaya zorlamak pil ömrünüzü uzatmaz.

Diğer iOS 12 rehberleri;


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz