Ana Sayfa Haberler iOS 12: Siri Kestirmeler Özelliği Nedir, Nasıl Kullanılır?

iOS 12: Siri Kestirmeler Özelliği Nedir, Nasıl Kullanılır?

2
iOS 12 Siri Kestirmeler Özelliği

Apple, iOS 12 ile Siri’yi daha kullanışlı hale getirecek bir dizi yeni özelliğini kullanıma sunmak için artık gün sayıyor.

Geliştiriciler ve Apple Beta Yazılım Programı kullanıcıları için kullanılabilir olan iOS 12 Beta’daki en dikkat çekici Siri özelliklerinden Siri Kestirmeler özelliğinin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını sizin için anlattık.

iOS 12: Siri Kestirmeler Özelliği

iOS 12’yle Siri, artık daha akıllı ve kesinlikle daha kullanışlı. En yeni iOS sürümü ile adeta kabuğunu kırmaya hazırlanan Siri’yi kullanırken artık daha özgürsünüz. Bu özgürlüğün en somut göstergesi, Siri Kestirmeler özelliği ile kişiselleştirilmiş ifadelerin artık kullanılabiliyor olması.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/14/ios-12-kisayollar-uygulamasi-nasil-kullanilir/]

Siri, uygulamaları, mesajları, Safari’deki arama geçmişinizi ve daha fazlasını kullanarak kestirmeler sunuyor. Böylece, daha önce sık sık yaptığınız şeyleri sizin yerinize Siri’nin yapmasını sağlayabiliyorsunuz. Mesela, sık sık Hava Durumu uygulamasını kullanarak, dışarıdaki havanın nasıl olduğuna bakıyorsanız, Siri, bunu kestirmelere ekliyor ve şu anki konumdaki hava durumunu göstermesi için Siri’ye “Hava Durumu” demeniz yeterli oluyor.

Şimdi gelin, iOS 12’de Siri’ye kestirmeler nasıl ekleyebileceğinize daha yakından bakalım.

1) Öncelikle Ayarlar uygulamasını açın, Siri ve Arama menüsüne ve “Kestirmeler” başlığı altında yer alan “Daha Fazla Kestirme” seçeneğine dokunun.

iOS 12 Siri Kestirme

2) Bu menüde sık sık yaptığınız şeyler için oluşturulan birçok kestirmeyi görebilirsiniz. Mesela ben, sık sık Hava Durumu uygulamasını kullandığım için Siri, kestirmeler arasına “Şu anki konumdaki hava durumunu göster” seçeneğini eklemiş. Şimdi bu kestirmeye dokunuyorum ve kişiselleştirilmiş ifade ekleme sayfası açılıyor.

iOS 12 Siri Kestirme Ekle

3) Kırmızı kayıt düğmesine dokunarak “Şu anki konumdaki hava durumunu göster”i sesli bir şekilde ifade ediyorum ve ekranın sağ üst köşesindeki “Bitti” seçeneğine dokunarak kaydediyorum.

iOS 12 Kişiselleştirilmiş ifade

Artık Siri’ye “Hava Durumu” diyerek seslendiğimde bu kestirme çalışacak ve mevcut konumumdaki hava durumu bilgisini benimle paylaşacak.

iOS 12 Siri Kestirme Özelliği Kullanımı

Gerekirse, eklenen kestirmeyi dilediğiniz zaman Ayarlar > Siri ve Arama > Kestirmeler menüsüne giderek düzenleyebileceğinizi de belirtelim.

iOS 12 Siri Kestirme

Diğer iOS 12 rehberleri;


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Ömer bey birşey sormak istiyorum, Siri Kestirmeler yokken, yani ios 11’de siriye “Hava Durumu” dediğimde zaten şuanki hava durumunu söylüyor? Yani bunu kestirmeler kısmına kaydetmem bana nasıl bir kolaylık sağlayacak anlayamadım? Daha kısa ifadeler kullanarak daha uzun işler mi yapacak? Bunu mu kastesiyor kestirmeler? Birkaç farklı örnek ile hayatımızı nasıl kolaylaştıracak paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

    • Örnek biraz basit ve aslında söylediğiniz gibi eksik kalmış. Mesela, Hava durumu nasıl dediğinizde konumunuza göre hava durumu söyler Siri. İstanbul’un hava durum bilgisi için “İstanbul’da hava durumu nasıl” gibisinden bir soru sormalısınız. Kestirmeler bunu bitiriyor işte. Mesela “hava durumu nasıl” dediğinizde Siri’nin bunu İstanbul için sorduğunuzu anlamasını tanımlayabiliyorsunuz. Şimdi bu örneği diğer her şey için genişletebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz