Ana Sayfa MacOS Mac üzerinde Instagram: Carousel

Mac üzerinde Instagram: Carousel

5

Hafta sonu için keyifli bir yazı paylaşayım istedim, ve bir süredir oldukça popüler hale gelmiş olan bir iPhone uygulamasından, daha doğrusu bu uygulamanın Mac üzerinde çalışan bir sürümünden bahsediyorum bu yazıda: Carousel.

Sihirli elma carousel icon

Instagram’dan kısaca bahsetmek gerekirse, iPhone’umuzla çektiğimiz fotoğrafları, bazı güzel efektler yardımıyla hem Instagram’daki arkadaşlarımızla, hem de Twitter ve Facebook gibi pek çok sosyal medya servisinde paylaşabiliyoruz.

Instagram icon large

Bu uygulamayı App Store’dan indirip iPhone’umuza yüklemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabiliyoruz.

Itunes app store

Carousel ise, Instagram’ın tadını bilgisayarının başında da çıkartmak isteyenler için oldukça güzel bir uygulama… Ancak önemli bir fark ile, Carousel’den Instagram’a fotoğraf yükleyemiyoruz, sadece buradaki fotoğrafları görüntüleyebiliyoruz.

Carousel’in arayüzü iPhone uygulamasına çok benziyor, bu yüzden anlaması ve kullanması oldukça kolay. iPhone’da olduğu gibi farklı fotoğraflar görmek için pencerenin içerisinde aşağıya doğru inmemiz gerekiyor.

Sihirli elma carousel instagram 1

Seçili olan fotoğrafı büyük görmek için aynı Finder’da olduğu gibi boşluk tuşuna basıyoruz. Böylece Quick Look bize yardımcı oluyor ve fotoğrafı daha büyük bir şekilde görebiliyoruz.

Sihirli elma carousel instagram 4

Beğendiğimiz bir fotoğrafı kaydetmek içinse sürükleyip bir klasöre ya da masaüstüne bırakmamız yeterli 🙂

Pencerenin altında ise iPhone uygulamasındaki gibi birkaç farklı görünüm mevcut:

  • Feed (Haber Kaynağı)
  • Popular (Popüler fotoğraflar)
  • My Photos (Kendi fotoğraflarım)
  • My Likes (Beğendiklerim)
  • Search (Arama)

iPhone uygulamasından farklı olarak bir de arama özelliği eklenmiş. Genel olarak fotoğraf paylaşılan Instagram’da kişi ya da belirli kelimeleri aramak isteyenlerin de işine yarayabilecek bir özellik diyebilirim.

Sihirli elma carousel instagram 11

iPhone’da olduğu gibi fotoğraflara yorum yapabiliyor ya da fotoğrafları beğenebiliyoruz.

Sihirli elma carousel instagram 8a

Carousel’in güzel özelliklerinden birisi de kısayol tuşlarını verimli bir şekilde kullanması. Seçili olan fotoğraf ile ilgili olarak şu kısayolları kullanabiliyoruz:

  • Yorum (comment) yapmak için C
  • Beğenmek (like) için L
  • Yorumları görmek için alt-C
  • Beğenileri görmek için alt-L
  • Fotoğraflar arasında dolaşmak için aşağı/yukarı ok tuşları
  • Fotoğrafı çeken kullanıcının profili için sağ ok tuşu
  • geri gelmek için sol ok tuşu

Ayrıca Carousel, 4 farklı tema ile birlikte geliyor. Preferences altından bu temalara göz atabiliyor, dilediğimiz temayı seçebiliyoruz.

Sihirli elma carousel themes

Carousel’in güzel özelliklerinden bir tanesi de Growl desteği. Daha önce ne işe yaradığına ve nasıl kullanılacağına değindiğimiz Growl sayesinde, Carousel’de de Instagram’daki yeni fotoğraflardan kolayca haberdar olabiliyoruz 🙂

Sihirli elma carousel instagram 3

Fiyatı?

$4.99’luk fiyat etiketiyle Carousel’in Mac App Store’da pek de ucuz olduğu söylenemez. Ancak yine de satın almadan önce uygulamayı görmek isteyenler için bir de 15 günlük bir deneme sürümü var. Deneme sürümünü indirmek için Carousel’in web sitesindeki bağlantıya tıklamak yeterli.

Carousel’i aşağıdaki linki kullanarak Mac App Store üzerinden $4.99 karşılığında indirebilirsiniz.

Eğer Mac App Store yüklü değilse veya nasıl kullanacağınızı bilemiyorsanız “Mac App Store ve Uygulamalar” yazımıza göz atabilirsiniz.

Değerlendirme

Instagram fotoğraflarının Mac’te de kolayca görüntülenmesini sağlayan Carousel için oldukça hoş ve kolay kullanılabiliyor diyebilirim. Sürekli masa başındayken de Instagram’ı takip etmek oldukça keyifli olabiliyor, hele ki havaların ısınmaya başladığı ve insanların artık çok daha güzel fotoğraflar paylaşmaya başladıkları bu günlerde… 🙂

Ancak negatif yanları da yok değil. Mac’imizden Instagram’a fotoğraf yükleyememek üzücü. Bu şekilde paylaşım yapabilmeyi aramadım desem yalan olur. Satın almayı düşünenlerin bunu da göz önünde bulundurmasında fayda var. Bir diğer eksisi ise fiyatının biraz yüksek olması. iPhone’dan tüm işlemleri ücretsiz yapabiliyorken, Carousel geliştiricileri bu uygulama için $4.99 yerine biraz daha uygun bir fiyat etiketi koymalılar diye düşünüyorum.

Sihirli elma carousel icon


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. “Ancak negatif yanları da yok değil. Mac’imizden Instagram’a fotoğraf yükleyememek üzücü.”
    kisminin 55 pt ile yazinin basina yazilmasini rica ediyorum 🙁 bildigin misleading bir yazi oldu. temalari tanitmak yerine en buyuk eksigini daha once yazmak iyi olurdu. tl;dr yaptim, pisman oldum. satir aralari okumak lazimmis.

  2. bu programı iPhonemuz olmadan kullanamıyor muyuz? bende macbook var, programı indirdim ancak benden Instagram ID istiyo? o da bende yok çünkü iPhone kullanıcısı değilim..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz