Ana Sayfa MacOS $119 değerindeki 7 Mac uygulaması bu pakette tamamen ücretsiz!

$119 değerindeki 7 Mac uygulaması bu pakette tamamen ücretsiz!

51

Mac uygulamalarını tanıtmayı arada atlıyorum, farkındayım. Ancak kendimi affettirmek için tüm Sihirli Elma okuyucularıyla bu sefer oldukça güzel ve tamamen ücretsiz bir uygulama paketini paylaşmak istiyorum. Toplamda $119 değerindeki bu 7 uygulama, sadece bu paket içerisinde tamamen ücretsiz! 🙂

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 0

Sihirli Elma’da dönem dönem farklı uygulama paketlerini paylaşıyorum. İçlerinde 8-10 uygulama içeren bu uygulama paketleri, çoğunlukla tanesi $30-$50 arasında değişen ücretlere sahip olan uygulamaların bir araya gelmesinden oluşuyor ve toplamda ise $40 gibi cüzi bir ücrete satılıyor.

Ancak bu sefer durum farklı. İçerisinde 7 adet uygulama içeren bu paket tamamen ÜCRETSİZ! 🙂

“The Mac Freebie Bundle 3.0” adındaki paketin içerisinde farklı ihtiyaçları karşılayan 7 uygulama yer alıyor:

  • X-Mirage
  • ClipBuddy
  • Elmedia Player Pro
  • cf/x Mosaic
  • Vidiary Video Journal App
  • Bits
  • Sweetie

Daha önce bunları hiç duymuş muydunuz bilemiyorum ama ben hepsinin adını ilk defa duygum açıkçası. Bu sebeple 1-2 cümleyle de olsa hepsini kısaca tanıtmak iyi olur diye düşünüyorum.

X-Mirage

iOS cihazlarınızın ekranını Mac’inize yansıtmak ister misiniz? X-Mirage uygulaması, iPhone veya iPad’imizin ekranındaki görüntüyü kablosuz bir şekilde, sanki Apple TV üzerinden televizyonumuza yansıtır gibi, Mac’imizin ekranına yansıtmamızı sağlıyor.

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 1

ClipBuddy

Sıklıkla kes/kopyala/yapıştır komutlarını kullanıyorsak, ClipBuddy uygulaması her kes/kopyala komutunun kaydını tutuyor ve bunları kolay bir şekilde organize etmemizi sağlıyor. 

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 2

Elmedia Player Pro

Streaming videoları kaydetmemizi sağlayan Elmedia Player Pro, web sitelerinde animasyonları ve normalde kaydedemeyeceğimiz videoları istediğimiz şekilde kaydetmemize imkan tanıyor. Eğer istersek YouTube vb. sitelerdeki videoları da kolayca kaydedebiliyoruz.

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 3

cf/x Mosaic

Fotoğraf ve resimlerimizi kolayca mozaik desenlere dönüştürebileceğimiz bir uygulama. Tarifi biraz zor, ancak seçilen bir fotoğrafın içeriğini, tekrar eden küçük imajlarla dolduruyor diyebilirim sanırım. 🙂

Siz en iyisi aşağıdaki resimlere ve kendi web sitesine göz atın ne demek istediğimi daha iyi anlayabilmek için. 🙂

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 4

Vidiary Video Journal App

Video günlük tutmamıza yardımcı olan bu uygulama sayesinde, Mac’imizin kamerasını kolayca kullanarak farklı günlükler tutabiliyor ve güvenle saklayabiliyoruz.

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 5

Bits

Yine bir günlük uygulaması olan Bits sayesinde kolayca Mac’imizde günlük tutabiliyoruz. Ancak Bits’in asıl güzelliği, bu günlüğü online ortamlara da aktarabilmesi. Yani bir Tumblr veya WordPress altyapısı ile çalışan blogumuz varsa, Bits sayesinde blog yazılarımızı Mac’imizde yazdıktan sonra istediğimiz zaman internetteki blogumuza iletebiliyor ve kolayca yayınlayabiliyoruz.

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 6

Sweetie

Sweetie uygulaması fotoğraf ve resimlerimizi alarak hoş “ASCII art” denilen farklı bir görünüme sokuyor. “ASCII art” nedir kısaca tanım yapmak gerekirse, “resimlerimizin, yazı kullanarak tercihlerimize göre yeniden düzenlenmesi” anlamına geliyor.

Yani en basit haliyle, Notepad gibi bir uygulama kullanarak resim yapıyor, ama bunu çok daha şık yapıyor diyebiliriz. 🙂

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 7

Bu paketi ne zamana kadar alabiliyorum?

Her uygulama paketinde olduğu gibi bu pakete de sahip olmak için belirli bir süre var. Paketin geçerlilik süresi 7 gün sonra bitiyor. Bu sebeple beğendiğimiz bir uygulama varsa 1 hafta içerisinde karar verip almakta fayda var.

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 8

Pakete nasıl sahip olabiliyorum?

Paketi “satın almak” diye bir şey söz konusu değil, çünkü paket ücretsiz. 🙂 Ancak bu her uygulamayı anında tıklayıp indirebileceğimiz anlamına gelmiyor.

Paket kapsamındaki uygulamalara sahip olmak için öncelikle web sayfasına giderek kayıt olmamız gerekiyor.

Paketin sayfası şurada: https://stacksocial.com/sales/the-mac-freebie-bundle-3-0

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 9

Sonrasında ise paketi bize ücretsiz sunan StackSocial’ı Facebook, Twitter veya Google Plus’ta takip etmemiz ve paketi bir defa paylaşmamız gerekiyor. Sadece bir platformda bunu yapmamız yeterli.

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 10

Bunları yaptıktan ve cebimizden tek bir kuruş çıkmadıktan sonra artık uygulama indirmek için gereken bağlantılara ve bize özel uygulama şifrelerine erişiyoruz.

Sihirli elma mac uygulama paketi app bundle freebie 11

Değerlendirme

Önceki paketlerle kıyaslandığında “The Mac Freebie Bundle 3.0” biraz daha yumuşak bir paket olarak kalıyor diyebiliriz. Ancak ücretsiz olması ve ilginç uygulamalar sunmasıyla farklı ihtiyaçlara çözüm sunuyor. Siz ne dersiniz, beğendiniz mi paketi?

İlginizi çeken bir uygulama var mı? Hangi uygulamayı neden kullanmayı tercih ediyorsunuz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


51 Yorumlar

    • Sizin ihtiyacınıza yaramayan bazı uygulamalar başkalarının en çok ihtiyacı olan uygulamalar olabilir Ramazan Bey. 🙂

      Benim de işime sadece X-Mirage yarıyor, ancak günlük tutan biri olsaydım ya da Sihirli Elma’yı MarsEdit adlı uygulama ile yazmasaydım diğer uygulamalar da çok işime yarayacaktı eminim.

  1. yazınız için teşekkür ediyorum. programlar benim çok hoşuma gitti. bu tarz programlarla aşık olduğum macbooku daha fazla keyifle kullanıyorum

    • X-Mirage gerçekten ilginç bir uygulama. Özellikle bazı demo’lar için pratik olacaktır.

      Örneğin iPad ile yapılan bir demo’yu yansıtmak için gerekli adaptör yanımızda olmasa bile, Mac’imize yansıtarak projeksiyona görüntü aktarmak mümkün olabilir. 🙂

    • Sadece açıklamaları okudum, işime yarayacağını zannetmiyorum. Clipbuddy uygulamasına benzer PopClip uygulamasını kullanıyorum, güzel uygulamadır.

  2. X-Mirage tam bana azımdı musterılerıme ıpadden yapdıgımı buyuk ekran olsun dıye imacıme aktarırken standart ıp bazlı aktarıyordum eger yazılanı yaparsa 10numara 5yıldız demektır ama nerden ındırecez bunları

    • Başaralı olamadık.

      x mirage’ı yükledim, ancak aynı wireless tan bağlı olduğum halde iphone ekranında air play çıkmıyor, mac ekranında da air play çıkmıyor yani iphone ile mac arasındaki bağlantıyı beceremedim. başarılı olan varsa yardımcı olabilir mi?

      • ibrahim bey ios 7.1 ipad 2 de oldu. o uygulamayı açıyorsun. sonra hani aşadan yukarı çektiğin şey varya denetim merkezi orada airplay yazıo ordan .tıklıosun oraya sonra macinin adını seçiyorsun yansıtmayı açıyorsun iş tamam. mac te zaten işaret çıkmıyor.

  3. acil yardım edin uygulamalr bana cok lazım web sitesi face ile giriş yaptım ama beni yönlendirmiyorr sadece read more yazıyo

  4. heyecandan yazıyı tam okumadan nerden ındırılebılıyor demıssım sorry okudum gordum lınkı 🙂 x mirage bekle benı gelıyorum 🙂

  5. yanlız cok ılgıncıtır neye tıkladıysam %100 dolu dıyor sanırım sıtelerıne cekmek ıcın bır reklam gıbıme gelıyor bu olayı hıc bırsey ındıremıyorum

    • Yazıda anlatıldığı şekilde “Login To Get” butonuna tıkladınız mı?

      Login olduktan sonra 2 aşama kalıyor geriye: Like/Follow etmek ve sonra da paylaşmak.

      Sonrasında hesabımızın detayına giderek uygulamalara erişebiliyoruz.

  6. Yeni bir Mac kullanıcısıyım ancak iPad veya iPhone’um yok. Bu programları bilgisayarıma indirdiğimde daha ileride bir iPhone alırsam mesela X-Mirage kullanabilir miyim yoksa süre geçtiği için ücret ödeyerek mi indirmem gerekir?

  7. İphone4 ile X-Mirage programını MacBook Pro’ma yansıtamıyorum! Telefonda AirPlay özelliği aktif oluyor fakat yansıtma butonu çıkmıyor. Sebebi ne olabilir?

    • Bende de benzer sorun var, başaramadım.

      x mirage’ı yükledim, ancak aynı wireless tan bağlı olduğum halde iphone ekranında air play çıkmıyor, mac ekranında da air play çıkmıyor yani iphone ile mac arasındaki bağlantıyı beceremedim. başarılı olan varsa yardımcı olabilir mi?

      • uygulamayı mailiniz ve şifreniz ile kayıt ettirdiyseniz x-mirage açılış ekranında size gerekli bilgileri video olarak gösteriyor.
        benim iphone4 ile mac air sıkıntısız çalıştı 10 numara uygulama.

  8. x mirage’ı yükledim, ancak aynı wireless tan bağlı olduğum halde iphone ekranında air play çıkmıyor, mac ekranında da air play çıkmıyor yani iphone ile mac arasındaki bağlantıyı beceremedim. başarılı olan varsa yardımcı olabilir mi?

    Bu faydalı paylaşım için Göktuğ kardeşim yine teşekkürler.

  9. Eksiksiz indirdim 🙂 Boş zamanlarda incelemek zevkli olabilir..x mirage sorunsuz çalışıyor.Diğerlerine bakmadım.Teşekkürler sihirli elma 🙂

  10. lütfen yardım edermisiniz göktuğ bey. ben x mirage ı yükledim telefondan airplay i açınca mac imde gözüktü ve onu seçtiğimde – X-Mirage(macbook air) için parolayı girin yazıyo. macbook şifremi girdim ama bitürlü kabul etmiyo. dünden beri deniyorum olmadı bitürlü. nasıl yapabilirim başka bi parola mı soruyo acaba. sıfırlayabilirmiyim o parolayı?

  11. merhabalar. Ben yükledim ama mac in indirilenler bölümünde duruyo bu uygulama gibi gözükmüyo. Sorunsuz çalışıyo ama indirim süresi bitince para istermi? ve neden launchpad de gözükmüyo?

  12. ClipBuddy tam aranılan bir program bence 62,99 TL yerine lisanslı olarak ücretsiz! Size borçlu hissediyorum Goktug bey (:

  13. özellikle Parallels imi bi kampanya ile lisanslayabilirsem benim için çok iyi olacak (: gören duyan olursa ve haber ederse çok sevinirim. (:

  14. Göktuğ bey merhaba.

    x-mirage ile iphone 4 telefonumu macbook pro ya bağlayamadım. programı açtıktan sonra telefon denetim merkezinden airplay tıklayıp oradan macbook pro yu seçiyorum.Arkadaşlar yansıtmayı da açmak gerektiğini söylüyo programın kullanım videosunda da mirroring diye bir secenek aktifleştiriliyor air playde ama benim telefonumda bulamadım bu seçeneği.Yardımcı olursanız sevinirim.İyi çalışmalar

  15. X-Mirage ile görüntüyü aktardım ancak ses i aktarmıyor mu ben mi bir yerlerde eksiklik yaptım bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

  16. x-mirage’ı kullanamıyorum çok güzel uygulama anladığım kadarıyla ama çözemedim :/ airplay i açamıyorum telefonumda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz