Ana Sayfa Haberler iOS 12 Beta 10 ve iOS 12 Public Beta 8 Yayınlandı!

iOS 12 Beta 10 ve iOS 12 Public Beta 8 Yayınlandı!

0
iOS 12 Beta

Apple bugün, test amaçlı olarak kayıtlı geliştiriciler için iOS 12 Beta 10 sürümünü yayınladı. En yeni iOS 12 Beta sürümü, bir önceki betanın yayınlanmasından sadece üç gün sonra geldi.

Apple ayrıca, halka açık Beta Yazılım Programı’na kayıtlı kullanıcılar için iOS 12 Public Beta 8 sürümünü de kullanıma sundu.

Kayıtlı Apple geliştiricileri ve halka açık Beta Yazılım Programı kullanıcıları, en yeni iOS 12 Beta sürümlerini Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsünden OTA ile hemen şimdi indirebilirler.

iOS 12 Beta 10 Yenilikleri ve Değişiklikleri

Yeni iPhone’ların duyurulacağı Eylül ayına yaklaşırken artık Beta sürecinin sonuna gelen iOS 12 için daha az değişiklik ve yeniliğin sunulduğu görülüyor. En sonki iOS 12 Beta sürümünde göze çarpan herhangi bir yenilik veya değişiklik bulunmuyor.

Apple’ın iOS 12 Beta 10 sürümünde performans geliştirmelerine ve kararlılık iyileştirmelerine odaklandığı görülüyor.

iOS 12 Güncellemesini Alacak Cihazlar

  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • 2. nesil 12.9 inç iPad Pro
  • 1. nesil 12.9 inç iPad Pro
  • 10.5 inç iPad Pro
  • 9.7 inç iPad Pro
  • 6. nesil iPad
  • 5. nesil iPad
  • iPad Air 2
  • iPad Air
  • iPad mini 4
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
  • 6. nesil iPod touch

iOS 12 Güncellemesi

iOS 12

iOS 12 güncellemesi, iPhone ve iPad’i daha hızlandıracak şekilde tümüyle optimize edildi. Güncelleme, yazılım optimizasyonunun yanında birçok yeni özelliği ve değişikliği beraberinde getiriyor.

Yüksek Performans

Apple, iOS 12’de performans konusunda birçok iyileştirme yaptığını ve kameraya geçişte yüzde 70’e kadar, klavyenin görüntülenmesinde yüzde 50’ye kadar ve yoğun kullanımda uygulamaların 2 kata kadar daha hızlı olduğunu söylüyor.

Grup FaceTime

iOS 12 Grup FaceTime

iOS 12 güncellemesi ile FaceTime, artık 32 kişiyle aynı anda görüşme yapılmasının önünü açıyor. Üstelik FaceTime grup görüşmesi yaparken konuşan kişiyi görmek ve anlamak oldukça kolay. O an konuşan kişinin görüntüsü otomatik olarak büyüyor.

Memoji Özelliği ve Yeni Animoji’ler

iOS 12 Memoji

Apple, iPhone X’un TrueDepth kamera sistemi ile Animoji özelliğini iOS 11 ile kullanıma sunmuştu. iOS 12 ile yepyeni bir Animoji türü geliyor; Memoji. Memoji özelliğiyle kullanıcılar, kendi ruh haline ve kişiliğine uygun karakterler yaratabiliyorlar. Bu karakterleri anlık olarak FaceTime veya Mesajlar uygulamasında kullanabiliyorsunuz.

iOS 12 Animoji

Ayrıca, iOS 12 güncellemesi ile dört yeni Animoji geliyor; koala, kaplan, hayalet ve T. rex.

Kamera Efektleri

iOS 12 Kamera Efektleri

Sohbeti daha canlandıracak Kamera efektleri geliyor. Kamera Efektleri, Mesajlar, FaceTime ve diğer uygulama içindeki kameradan doğrudan kullanılabiliyor. Kamera efektleri olarak Animoji, Memoji, birbirinden havalı filtreler, animasyonlu metin efektleri, eğlenceli çıkartmalar ve çok daha fazlası kullanılabiliyor.

ARKit 2

ARKit 2

Apple, iOS 12 ile ARKit 2’yi duyurdu. ARKit 2, geliştiriciler daha etkileyici AR uygulamaları oluşturabilmelerini sağlıyor. Birçok kişi aynı anda AR deneyimini yaşayabiliyor. AR objeleri Mesajlar ve Mail yoluyla gönderilip gerçek dünyada da görüntülenebiliyor.

Bununla birlikte, iOS’taki yerleşik uygulamaların arasında Ölçüm uygulaması ekleniyor. Bu uygulama ile kameranızı kullanarak gerçek dünyadaki nesnelerin boyutlarını ölçebiliyorsunuz.

Ekran Süresi

iOS 12 Ekran Süresi

iOS 12 ile iOS cihazlarınızı hem siz hem de çocuklarınız bilinçli kullanmaya başlayacak. Apple, bunu Ekran Süresi özelliğiyle sağlayacak. Ekran Süresi özelliği, uygulamalar ve web sitelerinde geçirdiğiniz süreyi kontrol edebilmenizi, süre sınırı koyabilmenizi ve daha fazlasını kontrol etmenizi sağlıyor.

Gruplandırılmış Bildirimler

iOS 12 Gruplandırılmış Bildirimler

En yeni iOS güncellemesiyle Bildirimler Merkezi artık çok daha derli toplu. Çünkü Gruplandırılmış Bildirimler özelliği iOS 12’yle kullanılabiliyor.

Rahatsız Etme

iOS 12 Rahatsız Etme

iOS 12, Rahatsız Etme modunu geliştirilmiş özelliklerle buluşuyor. Artık Rahatsız Etme modu etkinken Bildirimler Kilit Ekranı’nda görünmüyor. Bunun yerine Bildirim Merkezi’ne gönderiliyorlar. Üstelik Kilit Ekranı daha koyu bir görünümle buluşturarak gece telefonunuza baktığınızda ekran gözünüzü alamayacak.

Ayrıca, sabah uyandığınızda Günaydın, Tünaydın gibi karşılama mesajları görecek ve dışarıda havanın nasıl olduğu bilgisine erişebileceksiniz.

Fotoğraflar Uygulaması

iOS 12 Fotoğraflar

iOS 12’yle Fotoğraflar uygulaması hiç olmadığı kadar kullanışlı hale geliyor. Akıllı Fotoğraf Paylaşma özelliğin fotoğrafları veya videoları paylaşmanız kolaylaştırırken, Fotoğraf Arama özelliğiyle fotoğraflarınız arasında arama yapmak son derece kolay hale geliyor.

Siri Kestirmeleri ve Kısayollar Uygulaması

iOS 12 Kısayollar Uygulaması

iOS 12, Siri Kestirmeleri ve Kısayollar uygulaması ile Siri’yi çok daha kullanışlı hale getiriyor. Kısayollar uygulamasıyla kendi Siri kısayollarınızı oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca Siri, günlük rutinlerinizi üçüncü taraf uygulamalarla akıllı bir şekilde eşleştirerek size kullanışlı kısayollar öneriyor.

Diğer Yenilikler ve Değişiklikler

Tüm bunlarla birlikte, iOS 12 güncellemesi, Apple Books uygulamasını, yeniden tasarlanmış Borsa uygulamasını, Safari için güvenli otomatik parolalar, güvenlik kodları için Otomatik Doldurma Özelliği, daha ayrıntılı pil kullanım bilgisi gibi birçok yeniliği ve geliştirmeyi beraberinde getiriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz